Evcil Hayvan Kediler Neden Sahiplerinin Üstünde Uyur?

Kediler Neden Sahiplerinin Üstünde Uyur?

10.08.2021 - 04:08 | Son Güncellenme:

Uykuyu oldukça seven canlılar olarak bilinen kediler günde 16 saate kadar uyuyabilir. Uykuyu çok seven bu hayvanlar sahiplerinin üstünde uyumaya bayılırlar. Eve ilk geldikleri günden itibaren kediler, sahipleri ile sürekli bir iletişim içerisinde olurlar. Kedi minderleri, kedi yatakları olsa bile kediler neden sahiplerinin üstünde uyur tüm detaylarıyla derledik.

Kediler Neden Sahiplerinin Üstünde Uyur


Her canlıda olduğu gibi içgüdüsel olarak kediler de uyurken savunmasız kaldıklarını bilirler. Henüz yavruyken annelerine sokularak uyuyan kediler tehlikelere karşı güvende olduklarını hisseder, bu alışkanlığı büyüdüklerinde bile bir insanla yaşıyorlar ise devam ettirirler.

Kediler Neden Sahiplerinin Üstünde Uyur?

Kediler Kendi Güvende Hissettiği İçin

Annelerine oldukça düşkün olan yavru kedi sahibiyseniz sizi annesi olarak görebilir. Bu sebeple büyüyene kadar yavru kedi kucağınızca uyumak isteyebilir. Kucakta uyuyan sizinle temas halinde olduğu için kedi kendini güvende hissederek rahat bir uyku çekebilir.

Kediler Kendini Rahat Hissettiği İçin

Kedi yatakları olsa dahi kucağınızda uyumak isteyen bir kediye sahip olabilirsiniz. Bu durumun sebebi sahiplerinin bedenleri ile temas halinde olmayı sevmeleri ve kendilerini rahat hissetmeleridir.

Vücut Sıcaklığınızı Kullanmak İçin

Doğada ısınmak için hayvanlar genellikle güneş ışığından yararlanır. Evcil hayvanlarda bu durumdan gündüzleri faydalanabilse de geceleri mümkün olmamaktadır. Bu sebeple ısıyı sahiplerinin vücutlarından almak durumunda kalırlar.

Ruhumuzu İyi Hissettirmek İçin

Sahiplerini olası bir tehlike durumunda korumak için tetikte bekleyen kediler, sahiplerine özel bir bağ ile bağlanır. Hayvanlar insan auralarını görebilir, bizleri taşıdığımız kötü ve negatif enerjilerden arındırmak isterler. Bu sebeple kediler sahiplerinin kucaklarında uyurlar.

Sakinleşmek İstedikleri İçin

Evde yalnız kalan kediler sıkılmış olabileceği için sahipleriyle iletişimde bulunmak isteyebilirler. Bu sebeple yalnız kaldıklarında oluşan stresi siz eve geldiğinizde kucağınızda yatıp uyuyarak dindirebilir.

Kedilerin Sevgi Göstermek İstemesi

En önemlisi de kedi ile sahip arasında olan bağı güçlendirmek ve aradaki sevgiyi gösterebilmek için kediler sahiplerinin üstünde uyur, yatar ve yuvarlanabilir.

 

Yazarlar