Evcil Hayvan Kefal Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Kefal Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 14:42 | Son Güncellenme:

Balıklar sucul canlılardır. Ekosisteme pek çok yarar sağlarlar. Ekosisteme sağladıkları yararın yanında insanlar içinde bazı balık türleri besin kaynağı olmuştur. Balık tüketiminin insan vücuduna (beyin, kalp, gözler) sağlık açısından katkısı büyüktür. Besin olarak tüketilebilen Kefal balığı nedir? Nerelerde yaşar ve Kefal balığının özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Kefal Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Kefal: pullu bir vücuda sahip, yaklaşık olarak 40 cm uzunluğa, 8 cm ene ulaşabilen (daha erginleri görülebilir.) bir balık türüdür. 

Haberin Devamı

 Kefal Balığının Yaşam Alanları Nelerdir?

 Ülkemizde hemen hemen her denizde yaşayabilen kefal balığı daha çok çamurlu, sessiz ve içerisinde uzun kök sistemine sahip bitkiler bulunan suları sever. Bu özelliği bakımından sadece denizlerde değil, akarsu, baraj, göl, dere, lagün, su yatağı, pınar veya küçük su birikintilerinde bile yaşayabilir. Kefal balığı yumurtalarını genel olarak denize yakın yerlerdeki çamurlu suların kenarlarına bırakır. 

 Kefal Balığı Özellikleri Nelerdir?

 Kefal balığının vücudunun sırt kısmı koyu gri renkte yan tarafları ise açık gri renktedir, kuyruk yüzgecinin olduğu taraflarda ise kırmızıyı andıran soluk renkler görülebilir. Vücudunun iki tarafında kafatasının bittiği yerde iki adet göğüs yüzgeci bulunur. Göğüs yüzgecinden hemen sonra yine iki tarafta kalça yüzgeci ve buna paralel olarak da 1.sırt yüzgeci bulunur, 1.sırt yüzgecinin yanında 2.sırt yüzgeci yer alır. Vücudun alt kısmında kuyruk yüzgecine yakın yerde ise kıç yüzgeci bulunur. 

Haberin Devamı

 Pek çok türü olan kefal balığı Mugilidae familyasının üyesidir.

 

Yazarlar