Alternatif Tıp Kemikleriniz için en iyi ve en kötü besinler

Kemikleriniz için en iyi ve en kötü besinler

09.01.2018 - 12:13 | Son Güncellenme:

Kemik sağlığınıza iyi gelen ve kötü gelen besinlerin ne olduğunu biliyor musunuz? Cevaplar sizi şaşırtabilir. İşte kemikleriniz için iyi ve kötü gıdalar…

Kemikleriniz için en iyi ve en kötü besinler

Kemik sağlığı için doğru bilinen yanlışları öğrenerek sağlığınıza katkı sağlayacaksınız. En faydalı gıdaların aslında kemikler için en zararlı gıdalar olabileceğini düşünmüş müydünüz?

Haberin Devamı

Kemik sağlığı için faydalı olan gıdalar

Koyu yapraklı yeşillikler

Lahana ve turp gibi kalsiyum, magnezyum ve K vitamini içeren besinler güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmamızı sağlar.

Tohumlar

Kemik geliştirmek için tohumlardan faydalanabilirsiniz. Mineral bakımından en zengin kabak çekirdeği olduğu için onu tercih edebilirsiniz.

Fındık

Kemiklerinizi korumak için bir avuç fındıkta atıştırabilirsiniz. Fındığı çorbalara, salatalara ekleyebilir, güveç yemeklerine koyabilir veya kremalı tatlılar yapabilirsiniz. Kemiklerinizi koruma gücü istiyorsanız ceviz tüketimini de aksatmamalısınız.

Fasulye

Kemiklerinizi sağlıklı tutmak için fasulye tüketebilirsiniz. Özellikle siyah fasulye kemik sağlığı için oldukça faydalıdır.

Haberin Devamı

Kemik sağlığı için zararlı olan gıdalar

Süt ürünleri

Kemik gelişimi denildiğinde aklımıza ilk gelen süt ve süt ürünleri olur istisnasız. Ancak süt ürünlerinin kemiklerde kalsiyumu sızdırıp zamanla kırıkları arttırdığını biliyor muydunuz?

Tuz

Sağlıklı yemeye çalışıyorsanız hayatınızdan tuzu çıkarmış olmanız gerekmektedir. Yapılan bir araştırmaya göre aşırı tuz tüketen insanların kemiğinin kırılma olasılığı 4 kat daha fazladır.

Asitli içecekler

Asitli içeceklerin kemikler için kötü olduğunu duymuş olabilirsiniz, yapılan yeni bir araştırmaya göre, asitli içeceklerde özellikle kola da bulunan fosforik asit kemiklerin tükenmesine neden oluyor.

Çok fazla protein

Sağlıklı beslenme dengeden ibarettir ve tabii ki sağlıklı kalabilmek için proteine ihtiyacınız var, ancak bu dengeyi iyi korumanız gerekiyor. Ne demişler azı karar çoğu zarar…

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

Yazarlar