Sağlık Keten Tohumu Nasıl Tüketilir? Keten Tohumu Öğütülmeden Yenir Mi?

Keten Tohumu Nasıl Tüketilir? Keten Tohumu Öğütülmeden Yenir Mi?

15.09.2021 - 15:20 | Son Güncellenme:

Keten tohumu, sağlığa faydaları nedeni ile yıllardır kullanılan özellikle mide ve bağırsak hastalıklarının iyileşme sürecini önemli ölçüde hızlandıran bir üründür. Modern tıp da keten tohumunun sağlığa faydalarının yeni yeni keşfedilmeye başlanılması üzerine, keten tohumu daha çok ilgi çekmeye başladı. Keten tohumu nasıl tüketilir? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Keten Tohumu Nasıl Tüketilir Keten Tohumu Öğütülmeden Yenir Mi

Keten tohumunun içinde bulunan vitamin ve mineraller ve kaliteli proteinler bakımından zengin olan keten tohumunun günde 30gr. tüketilmesi tavsiye ediliyor. Aynı zamanda keten tohumunun kolay sindirilebilmesi için ezilmiş ya da havanda halinin tüketilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Keten Tohumu Nasıl Tüketilir?

Keten tohumu kanser riskini önemli ölçüde azaltır. Aynı zamanda kolesterol ve kalp sağlığını iyileştirmesine, kabızlık, artrit ve kan şekerinin düzenlenmesi gibi pek çok sağlığa faydası olan doğal bir üründür.

Keten tohumunun hastalıklara iyi gelmesinin yanı sıra daha sağlıklı bir yaşam sürmek ve hastalıklardan korunmak isteyenlerin kullanabileceği çeşitli gıda ya da gıda bileşenleri olarak karşımıza çıkar. Keten tohumunun günde 30 gram tüketilmesi gerekiyor. Aynı zamanda keten tohumunun kolay bir şekilde tüketilebilmesi ve sindirilebilmesi için ezilmiş ve havanda dövülmüş bir şekilde tüketilmiş olması gerekir.

Keten Tohumu Öğütülmeden Yenir mi?

Keten tohumu, özellikle de sindirim sistemi sorunu yaşayanlar kişiler tarafından sıkça kullanılan bir ürün olmasının yanı sıra hem taneli hem de yağı ile farklı bir kullanım alanına sahiptir. Çok miktarda bulunan ve çok uygun fiyatlı olan keten tohumu öğütülmüş ya da taneli ya da öğütülmüş şekli ile olarak satılıyor. 

Haberin Devamı

Uzmanlara göre keten tohumunun taneli olarak alınması ve tüketileceği zaman da havanda ezilmesi ya da ince bir şekilde çekilmesi önerilir. Çünkü keten tohumu ezilmiş hali ile tazeliğini çok uzun süre koruyamaz. Keten tohumunun çekildikten sonra taze hali ile tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü keten tohumu, bekletildiği zaman toksit etki gösterir ve vücudun zarar görmesine yol açabilir. 

Keten Tohumu Nasıl Yenir?

Keten tohumu, salata ve yoğurda serpilerek de tüketilebilir. Öğütülmüş hali ile kek, börek, ekmek ve kurabiyelere eklenerek tüketilebilir. Bunun yanı sıra pilav, çorba gibi pek çok yemekte pişirirken serpilen keten tohumu rahatlıkla tüketilebilir. Aynı zamanda kahvaltılık keten tohumu, gevreklere ve smoothieye de eklenebilir.

Yazarlar