Sağlık Kına Nedir? Kına Yakmanın Vücuda Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kına Nedir? Kına Yakmanın Vücuda Faydaları Saymakla Bitmiyor

13.12.2020 - 06:35 | Son Güncellenme:

Günümüzde kına gecelerinin vazgeçilmezi olan kına geçmişten günümüze kadar gelen bir İslam geleneği olmaktadır. Kına nedir? Kına faydaları nelerdir? Kına nasıl yakılır? Kına neden yakılır? Sizler için detaylı olarak araştırdık ve derledik

Kına Nedir Kına Yakmanın Vücuda Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kına, evlenecek çiftleri nazardan ve de kötülüklerden koruyacaklarına inanılıp çiftlere özel bir kına geceleri düzenlenen organizasyonda yakılmaktadır.

Kına Nedir?

Eski dönemlerden itibaren kadınların süs amacı ile kullanılmakta olan kına, boyadığı dokuya kızıl renk vermektedir. Ticarette başlıca esmer ve de yeşil kına olacak şekilde iki tipte bulunmaktadır. Yeşil kına saf kına değil, boya ile renklendirilmiştir. Turuncu kına ise saç ve cilt bakımlarında oldukça faydalıdır.

Kına Nasıl Yakılır?

Kuru kına genişçe bir kaba koyulur. Üstüne yavaş yavaş sıvı yağ ardından 3 çorba kaşığı da soğutulmuş çay demi eklenir tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Kına biraz kıvam alınca karıştırmaya el ile devam edilir.

Kına Neden Yakılır?

Kına yakmak adamak anlamına gelir. Gelinin kocasına adaması için düzenlenmekte olan törene katılan kişilerin kına yakması, olaya şahitlik etmek anlamındadır.

Kınanın Faydaları Nelerdir?

Kınanın pek çok faydası vardır. Bunlar;

Saçlara Faydası

Dökülen saçlar için kına doğal bir şifa kaynağıdır. Bunun yanı sıra saç sağlığı için de oldukça faydalı olmaktadır. Düzenli olarak kına saçlara uygulanması ile saçlarda meydana gelen bazı kırılmaları önlenebilir. Kına ayrıca saçların dökülmesini engellediği gibi birde saç derisinin sağlıklı düzeylerde olmasına destek olur.

Ayaklara Faydası

Günümüzde kına ayaklarda yer alan mantarları temizler ve ayak kokularını giderir. Ayrıca ayaklarda oluşan yara ve ya çıban gibi hastalıkları da tedavi eder.

Ağrı Kesici Faydası

Kına genel olarak herhangi bir ağrıyı geçirmede etkilidir. Ağrıyan kısımlara kına uygulandığı zaman bölgenin ağrısının hafiflemesini sağlar. Buna ek olarak kına yanık yaralarının tedavisine de faydalı olup ağrıyı azalttığı için de yanık yaralarının hızlı iyileşmesini sağlar.

Tırnaklara Faydası

Tırnak tedavilerinde pek çok kişi yaygın olarak kına kullanmaktadır. Özellikle çatlama eğilimi bulunan tırnakları tedavi edici bir özelliği vardır. Kına lapa bir şekilde tırnaklara uygulandığı zaman kırılma eğilimi bulunan tırnak yapısının da ortadan kalkmasını sağlar. Bu durumun sağlanması için hakiki yağ ve ya kına tozu karışımı kullanılması maksimum verim alınmasını sağlar.

Baş Ağrılarına Faydası

Kına günümüzde genel olarak baş ağrısına iyi gelmektedir. Bunların içinden en çok kırmızı ve de pembe renklerde olan kına çiçekleri iyi gelmektedir. Baş ağrısını azaltmak için kınanın macun gibi uygulanması gerekir.

 

Yazarlar