Püf Noktası Kinoa Tohumu Ne İşe Yarar? Nasıl Tüketilir Ve Faydaları Nelerdir?

Kinoa Tohumu Ne İşe Yarar? Nasıl Tüketilir Ve Faydaları Nelerdir?

16.01.2022 - 02:51 | Son Güncellenme:

Doğada bulunan her bitkinin bir amacı vardır. Özellikle bazı ürünler, vitamin ve besin değerleri açısından oldukça zengin olması ile bilinir. Bu besinlerden biri kinoadır. Son zamanlarda oldukça popüler olan kinoa tohumu ne işe yarar? Nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir? Kinoanın nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında detayları derledik.

Kinoa Tohumu Ne İşe Yarar Nasıl Tüketilir Ve Faydaları Nelerdir


Kinoa genellikle tahıl olarak bilinir. Ancak kinoa bir tahıl değildir. Bitki türüne daha yakındır. Güney Amerika'da yetişen kinoa zayıflamak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Birçok yönden faydalı oluşu ile günümüzün popüler ürünleri arasındadır.

Kinoa Tohumu Ne İşe Yarar?

Kinoa otsu bir bitkidir. Bu bitkinin tüketilen kısmı ise minik tohumlarıdır. Genelde kinoa tohumu olarak bilinir. Kinoa tohumu vücutta dengeleyici bir özelliğe sahiptir. Kabızlık ve kansızlığa iyi gelmesi ile bilinir. Ayrıca tansiyon ve diyabeti dengeleme özelliği vardır. Protein açısından zengindir. Antioksidan özelliği sayesinde vücudun kendini yenilemesini sağlar.

Nasıl Tüketilir ve Faydaları Nelerdir?

Kinoa tohumu farklı şekillerde tüketilebilir. Çiğ tüketilmesi önerilmez. Kinoa tohumu haşlanarak salata şeklinde tüketilebilir. Ayrıca pilavlarda ek ürün olarak ya da tamamen pilavı yapılarak da tüketilebilir. Kinoa tohumunun bir başka tüketim şekli de un haline getirilmesidir. Bu sayede hamur işlerinde kullanılır. Kinoa, yağ bakımından düşük protein açısından yüksektir. Tok tutucu özelliği sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırır. Ödem oluşmasını önler ve ödem atmaya yardımcı olur.

 

Yazarlar