Sağlık Kirpik Neden Dökülür? Kirpik Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Kirpik Neden Dökülür? Kirpik Dökülmesine Ne İyi Gelir?

12.08.2021 - 02:01 | Son Güncellenme:

Uzun ve kalın nitelikteki kirpiklere sahip olabilmek gözlerin iyi bir şekilde görünmesini sağlamaktadır. Hem dış görünüşü hem de sağlığı büyük ölçüde etkileyen kirpikler sık sık dökülebilmektedir. Sizin için kirpik dökülmesinin nedenlerini derledik.

Kirpik Neden Dökülür Kirpik Dökülmesine Ne İyi Gelir

 Kirpiğin tek yararı estetik olan görüntüyü güzelleştirmek değildir. Gözü çeşitli toz parçacıklarından ya da yabancı olan maddelerden, güneş ışığından da koruma görevi görmektedir. Kirpik dökülmesi neticesinde kirpikler hem güzelliklerini kaybetmektedirler hem de görevlerini yapamaz hale gelmektedirler.

Haberin Devamı

 Kirpik dökülmesine tıp literatüründe Madarosis ismi verilmektedir. Her ne kadar farklı kozmetik çözümler ile yapay kirpik takılması çağımızda başarılı bir şekilde devam etse de bu kirpikler - doğal olan kirpiklerin yerine geçmemektedirler. Bundan dolayı dökülen kirpikleri bir biçimde tekrar çıkarmak gerekmektedir.

 Kirpikler Neden Dökülür?

 Normal bir şekilde bir kirpiğin yaşam döngüsü iki ya da üç ay şeklide olmaktadır. Bu süre boyunca dökülmekte olan kirpiklerin yerine kirpik kökleri içerisinde yenileri çıkmaktadır. Özellikle de sert bir şekilde gözleri silmek, kalitesiz ya da sert fırçalar ile kirpik ve göz makyajı yapmak, ağır göz makyajı yapmak ve gereğinden çok göz maskarasını kullanmak, kalitesiz nitelikteki makyaj ürünlerini tercih etmek gibi sebepler de kirpik dökülmesine yol açmaktadır.

Haberin Devamı

 Kirpiklerin Dökülme Nedenleri Nelerdir?

 Kirpikler çeşitli nedenlerden dolayı dökülmektedir. Bu nedenler ise altta yattan faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Kirpiklerin dökülme nedenleri şu şekilde ifade edilmektedir:

Kozmetik ürünlerin kullanılması

Makyajın iyi bir şekilde temizlenmemesi edeni ile ortaya çıkan makyaj kalıntıları

Yetersiz ve sağlıksız beslenme

Tiroit problemlerinin görülmesi

Sedef hastalığı, skleroderma, lupus, romatoid artit gibi olan bazı hastalıklar

Kemoterapi veya radyasyon tedavisi

Stres

Menopozdan kaynaklı olan hormon değişiklikleri

Çeşitli ilaçların kullanılması da kirpik ya da kaşlarda dökülmelere sebep olabilmektedir.

Yazarlar