Estetik Kış ayları için en uygun estetik işlemler

Kış ayları için en uygun estetik işlemler

23.12.2021 - 15:26 | Son Güncellenme:

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kış aylarında daha rahat yapılabilecek işlemleri sizler için derledi.

Kış ayları için en uygun estetik işlemler

Burun ameliyatlarının kış aylarında yapılması önerilmektedir!

Haberin Devamı

Burun yüzün en önemli ve belirgin organıdır. Bir kişinin yüz ifadesinin güzel görünmesi için burnun görünümünü yüz hatlarıyla eşleştirmek önemlidir. Görünümün yanı sıra kemik ve burun kıkırdağı bükülmesi gibi sağlık sorunları da kişilerin yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Burun ameliyatı ile kişinin sağlık sorunları giderilebilmekte ve istediği görünüme kolaylıkla kavuşabilmektedir. Günümüzde fonksiyonel rinoplasti ameliyatı sıklıkla yapılmaktadır.

Rinoplasti yöntemi, burun ucu kesilmeden kapalı bir şekilde gerçekleştirilir. Bu sayede operasyon sonrasında herhangi bir iz kalmayacaktır. Ameliyat genel anestezi ile yapılır. Kişiden kişiye değişmekle birlikte süre 2-3 saat arasında sürmektedir. Buruna özel bant ve atel yaklaşık bir hafta çıkarılmaz. Soğuk kompres, ameliyat sonrası oluşabilecek şişlik ve morlukları önlemek için tercih edilebilir. Ağrıyı gidermek için ilaçlar da kullanılabilir. Ameliyattan 2 gün sonra ılık suyla duş alabilirsiniz ancak buruna dikkat edilmesi gerekir. Yaklaşık 9 gün sonra kişi günlük hayatına dönebilir ve çalışmaya başlayabilir. Gözlük takmak ve egzersiz yapmaktan geçici olarak kaçınılmalıdır. Ameliyattan sonraki üçüncü haftada şişlik büyük ölçüde azalır ve burnun şekli ortaya çıkmaya başlar. Burnun tamamen iyileşmesi 1 yılı bulabilir ancak kişiden kişiye değişir.

Haberin Devamı

Hydrafacial uygulaması

Yaşlanma karşıtı bir bakım yöntemi olan Hydrafacial; cilt yenilenmesi, akne ve leke tedavisi için tercih edilen işlemdir. Vakum yöntemi cildi derinlemesine temizlemek için kullanılır ve enjeksiyon veya benzeri ekipmanları içermez, tamamen ağrısız ve acısızdır. Geliştirilmiş vorteks teknolojisi sayesinde cilde zarar vermeden cilt yenilenmesini sağlayabilir. Bu, daha sağlıklı, daha parlak, daha güzel ve daha genç görünen bir cilde sahip olmak isteyenler tarafından sıklıkla sevilen bir uygulamadır.

Hydrafacial uygulaması çok basittir. İlk adım, tedavi edilecek kişinin cilt tipine uygun bir temizleyici seçmektir. Cilt yüzeyini ve gözenekleri yumuşatılır ve cilt vakumlanır. İkinci aşamada cilt tiplerine ve problemlerine özel olarak seçilen çözümler cildi besler. Radyofrekans başlığı sayesinde uygulanan solüsyon cilde iletilir. Bu işlemde kullanılan solüsyon, cildi nemlendirmek, onarmak ve yenilemek için kolajen yapısını aktive edebilen peptitler, antioksidanlar ve hyaluronik asit içerir. Darbe etkisi yaratmak için solüsyonu cilt üzerinde tutmak için bir soğutma başlığı kullanılır. Son aşamada ise LED tedavisi uygulanarak cilt dokusu uyarılır. Bu işlem gözenekleri sıkılaştırabilir ve uzun süre koruyabilir. Hydrafacial, her yaştan kadın ve erkek için güvenlidir ve ilk seansta önemli bir fark yaratır. Genellikle her iki haftada bir 4 ila 6 tedavi verilir. Düzenli kullanım ile cildiniz yılın her günü temiz, düzenli, sağlıklı ve canlı görünmektedir. Özellikle kış mevsiminde düzenli seans uygulamaları ile cildinizi yaza hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trinity Lift ile genç bir cilt mümkün!

Yüz bölgesinin yaşlanması nedeniyle yüzün orta bölgesi olarak kabul edilen bölgede deformasyon meydana gelebiliyor. Bu deformasyonlar deri, yağ dokusu ve kemik yapısını olumsuz etkileyebilir. Tüm bu olumsuz etkilerden dolayı bu kişi gerçek yaşından daha yaşlı ve yorgun görünebilir. Klasik yöntemden farklı olarak yaşlanmaya ve yorgunluk görünümünü gidermeye uygun Trinity Lifting yöntemi, yüz deformasyonunu ortadan kaldırarak kişilerin daha genç ve güzel görünmesini sağlayabilir. Bu yöntem genç ve orta yaşlı hastalar için uygundur. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2 saat sürer. Adından da anlaşılacağı gibi, üç noktalı bir kaldırma sağlar, cildi sıkılaştırır ve genç bir ışıltı ile parlar.

Yazarlar