17.02.2012 - 13:21 | Son Güncellenme:
Kivi bağırsak hareketlerini düzenliyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Kolesterolü düşüren ve kalp hastalıkları riskini de azaltan bu mucize meyve kansere karşı da oldukça etkili. Özellikle kolon kanserine karşı kivinin bağırsakları koruduğu belirtiliyor.
Kivi nasıl tüketilmelidir?
Pek çok meyvede olduğu gibi kivinin en değerli kısmı kabuğunun hemen altıdır. Ne kadar ince soymaya çalışırsanız çalışın bu değerli kısım kabukla birlikte çöpe gitmektedir. Bu nedenle kivinin tepesi kesilerek yumurta gibi kaşık yardımıyla yenmelidir.
Sert kivi nasıl yumuşatılır?
Kivi, uzun süre korunabilen sert bir meyvedir. Yemek istediğiniz zaman kiviyi daha yumuşak bir hale getirmek ise oldukça basittir. Püf noktası ise başka bir meyvedir: Elma. Pazardan aldığınız kivilerden tüketeceğiniz kadarını ayrı bir poşet içerisinde 1 adet elma ile birlikte 1-2 gün bekletirseniz, kimyasal etki dolayısıyla kivi yumuşayacaktır. Bu sayede dilediğini zaman bu yöntem ile yumuşak kivi elde edebilirsiniz. Ancak daha uzun süre bekletirseniz kiviler çürüyecektir. Çiftçiler kivileri buzhanede bekletirken de aynı yöntemi kullanmaktadır. Elma ürünleri ile kivi asla aynı soğuk odada tutulmamaktadır. Bu sayede mevsiminde toplanan kiviler 3-4 ay bozulmadan korunabilmektedir.