Estetik Kol germe estetiği ne kadar etkili?

Kol germe estetiği ne kadar etkili?

23.03.2016 - 11:03 | Son Güncellenme:

Yaşa ve kilo almaya bağlı olarak zamanla kollarda tuzluk denilen sarkmalar oluşur. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen, kollardaki tuzluk sorununa uygulanan kol germe estetiğini anlatıyor.

Kol germe estetiği ne kadar etkili

Kol germe, ‘brakiyoplasti’ kollardaki fazla deri ve yağ birikintilerini gidererek kolun üst kısımlarının daha gergin ve sıkı görünmesini sağlamak için yapılır. Yerçekimi ve yaş almaya bağlı olarak kolun üst kısmında yağlanma ciltte sarkma meydana gelir.Kol germe ameliyatında kesi dirsekten koltukaltına, bazen göğsün yan tarafına kadar uzanır. Eğer sarkma yok sadece yağlanma varsa ameliyat yerine liposuction işlemi uygulanabilir. Bu işlemler sayesinde kişiler üst kol bölgesindeki fazlalıklardan kurtulabilir. Daha iyi bir görünüme kavuştukları için özgüvenlerini artırabilir. Çok daha rahat bir şekilde kıyafet seçebilir. ”

Haberin Devamı

Kol germe estetiğinin genel sağlık durumu yerinde olan herkese yapılabileceğini belirten Op.Dr. Fatih Dağdelen“Genellikle kollarında ileri derecede sarkma olan kadınlara uygulansa da, normal kiloda olup daha gergin kollara sahip olmak isteyen kadınlara da uygulanabiliyor. Kollarının üst kısmında fazla yağlanma olan hastalarda yağ aldırma tekniklerinden birisi de uygulanabilir.”

Kol germe estetiğine hazırlanmak için hastaların dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıralıyor Op. Dr. Fatih Dağdelen “Eğer sigara içiyorsanız ameliyatın daha başarılı, iyileşme sürecinin ise daha hızlı olması için bırakmanız tavsiye edilir. Aspirin, nonsteroidal ve antienflamatuvar tedaviler gibi kanamayı artırıcı tedaviler ve bazı vitaminler/hemoopatik diyetlere de kol germe estetiği öncesinde devam edilmemesi gerekir.

Haberin Devamı

Op. Dr. Fatih Dağdelen “Kol germe ameliyatı sonrasında kollar sarılır ve bazı durumlarda sıkılaştırıcı giysiler tavsiye edilebilir. Kolların ve ellerin normal fonksiyonuna dönmesi ortalama 7 ile 10 gün sürebilir. Kol germe operasyonundan sonra birkaç gün aspirin ve steroid olmayan iltihap önleyici tedavilerden kaçınmalıdır. Sigara içmek ve başkalarının içtiği sigaraya maruz kalmak tedavi sürecine zarar vereceğinden bunlardan da uzak durulmalıdır.”

Kol germe estetiği sonrası ağrıların basit ağrı kesicilerle giderilebildiğini belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen, “7 ila 10 günde hastaların birçoğu ameliyat sonrası ağrıdan kurtulur. Kol germe operasyonu sonrası görünen bir yara izi kalmaz. Ayrıca kol germe operasyonlarının çoğu genel anestezi altında yapılmakla birlikte bazı cerrahlar hastanın tercihine göre lokal anesteziyi seçebilirler. Eğer sadece yağ alma işlemi liposuction uygulaması yapıldıysa ameliyat sonrası iyileşme süreci çok daha kısalır.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op.Dr. Fatih Dağdelen

Kol germe estetiği ne kadar etkili

Yazarlar