Evcil Hayvan Köpekler Neden Kusar? Neden Kusmaya Çalışır?

Köpekler Neden Kusar? Neden Kusmaya Çalışır?

12.08.2021 - 03:43 | Son Güncellenme:

Dünya çapında insanların en sevdiği ve beslediği hayvan türleri içerisinde köpekler gelir. Özellikle sadık olmaları ile beraber günümüzde insanların can dostları haline gelmiş durumdadır. Ancak onlar da bir canlı olduklarından dolayı bazı dönemlerde birtakım sağlık durumları yaşayabiliyorlar. Peki, köpekler neden kusar? Neden kusmaya çalışır tüm detayları ile derledik.

Köpekler Neden Kusar Neden Kusmaya Çalışır


Bazı nedenlerden dolayı köpekler kusma sorunu yaşayabiliyor. Böyle durumlarda bir köpek sahibi tedirginlik yaşayabilmektedir. Ancak köpeklerin kendi kendini kusturması ya da kusmaya çalışması, vücudundaki herhangi bir dış etmeni dışarı atma durum olarak öne çıkar. Tabii bu durum birçok farklı sebep de ön plana çıkıyor.

Köpekler Neden Kusar?

Veteriner hekimlere göre köpekler daha çok mide sorunları nedeniyle kusma yaşamaktadır. Özellikle tıpkı insanlarda olduğu gibi onlar için uygun olmayan yiyecekler nedeniyle ya da fazla yediklerinden dolayı kusma sorunu yaşayabilirler. Özellikle bu minik dostlar çevresine göre geri birçok farklı şeyi merak edip kemirirler ve yerler. Kim, çürümüş yiyecekler ya da kağıt ve benzeri birçok farklı dış unsur köpeklerin kusmasına sebep olabilir.

Köpekler Neden Kusmaya Çalışır?

Yabancı bir cisim sindirim sistemine kaçtığı zaman köpekler refleks olarak kusma dürtüsünü ortaya çıkarır. Böylece gitmiş olduğu maddeyi dışarı atar. Özellikle bu maddeler tıkanma durumu yaratmış ise, yemek ve su akabinde ciddi anlamda kusma meydana gelebilir. Aynı zamanda köpekler meraklı tavırlarla birçok farklı maddeyi kemirir ve tüketir. O yüzden doğal olarak bu maddeleri dışarı atabilmek için kusmaya çalışırlar.

Köpeklerde Kusma İçin Ne Yapılması Gerekir?

Köpeklerde kusma problemi olduğu vakit öncelikle bunu doğal bir sürece bırakmak gerekir. Böylece köpek kendi mücadelesi ile yutmuş olduğu maddeyi çıkarabilir. Ancak bu konuda zorluk yaşanıyor ise karnı ya da sırtı okşanabilir ve son olarak bir veterinere gidebilir.

 

Yazarlar