Sağlık Kortizon İğnesi Nedir, Ne İşe Yarar? Kortizon İğnesinin Faydaları Ve Yan Etkileri Nelerdir?

Kortizon İğnesi Nedir, Ne İşe Yarar? Kortizon İğnesinin Faydaları Ve Yan Etkileri Nelerdir?

07.09.2021 - 14:17 | Son Güncellenme:

İnsanların daha sağlıklı olması için uygulanan tedavi yöntemleri arasında iğneler bulunuyor. Kortizon iğnesi tedavilerde kullanılan bir iğne çeşididir. Bu iğnenin hangi hastalıklarda kullanıldığı ve bir işe yarayıp yaramadığı birçok kişinin merak ettiği konulardır. Kortizon iğnesi nedir, ne işe yarar? Kortizon iğnesinin faydaları ve yan etkileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kortizon İğnesi Nedir, Ne İşe Yarar Kortizon İğnesinin Faydaları Ve Yan Etkileri Nelerdir

Kortizon iğnesi, enfeksiyon oluşan bölgelere yapılan bir iğnedir.

Haberin Devamı

Kortizon İğnesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Yapay olarak hazırlanan kortizon maddeleri hastalara iğne ile uygulanıyor. Birçok hastalığın tedavi yönteminde tercih edilen bu iğne, iltihaplı ve enfeksiyonlu olan bölgeler için tercih ediliyor. Kortizon yan etkileri çok fazla olan bir ilaçtır. Fakat akut seviyesinde bulunan sağlık sorunları için ve iltihap giderici olarak kullanılıyor. Bazı nedenlerden dolayı insan vücudunda kortizon seviyesi düşebilir.

Bu iğneler bu kişiler için zorunlu bir durumdur. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak nedenleri olabilir. Stres ve kaygı gibi psikolojik etkenler, kortizon alarmını aktif edebiliyor. Kortizon iğnelerinin özellikle yapıldığı bir kaç sağlık sorunu bulunuyor. Bu sağlık sorunlarında genellikle tedavi olarak kortizon iğnesi kullanılıyor. Kortizon iğnesinin kullanıldığı bazı hastalıklar;

Haberin Devamı
  • Alerjik sorunlar
  • Göz hastalıkları
  • Romatizma hastalıkları
  • Hormonal hastalıklar

Bu hastalıklar büyük belirtiler gösteren ve insanların yaşam kalitesini düşüren hastalık türleridir. Tedavi olarak kortizon iğnesi kullanılıyor ve insanların daha sağlıklı olması sağlanıyor.

Kortizon İğnesinin Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Kortizon iğneleri en çok enfeksiyon görülen veya enfeksiyon riski oluşan bölgelere uygulanır. İltihabı kısa bir süre içinde kurutmak için kortizon kullanılır ve oldukça etkilidir. Enfeksiyonun yayılma riskini engelleme konusunda önemli faydalar sağlar. Kansızlık sorunu yaşayan kişilerde de kortizon tedavisi uygulanabilir.

Kortizonun içerisinde bulunan maddelerin kansızlık sorunlarına çok iyi geldiği gözlemlenmiştir. Özellikle anemi hastaları kortizon iğneleri yaptırarak bu etkileri ortadan kaldırabiliyor. Özellikle yayılma riski bulunan tümörlerin risklerini azaltmak veya ortadan kaldırmak için kortizon iğneleri tercih ediliyor. Kortizon iğnelerinin belli başlı yan etkileri de bulunuyor. Bu yan etkiler her insan farklı şekillerde görülebiliyor. En yayın olan yan etkileri şu şekildedir;

  • Adet düzensizliği
  • Sivilce ve aşırı kıllanma
  • Fazla kilo alımı
Yazarlar