Evcil Hayvan Koyun Ne Yer, Nasıl Beslenir? Koyunların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Koyun Ne Yer, Nasıl Beslenir? Koyunların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

11.10.2021 - 01:31 | Son Güncellenme:

Koyun, tarım ve hayvancılık sektöründe sıklıkla beslenen hayvanlardan biridir. Özellikle et, süt ve yün üretimi açısından önem arz etmektedir. Birçok yönden geçim kaynağı sağlayan koyunların nasıl hayvanlar olduğunu öğrenebilir ve bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Koyun ne yer? Koyununun en çok sevdiği besinler nelerdir detaylarıyla derledik.

Koyun Ne Yer, Nasıl Beslenir Koyunların En Sevdiği Besinler Nelerdir

 Koyun, küçükbaş hayvanlardan biridir. Kolayca beslenebilen ve hemen hemen her türden otu yiyebilirler. Ayrıca koyunlar uysal ve sevimli hayvanlardır.

Haberin Devamı

 Koyun Nasıl Bir Hayvandır?

 Koyunlar, başta insanlar olmak üzere diğer canlılar ile iyi ilişkiler kurabilen sosyal hayvanlardır. Ayrıca sevdikleri bir yiyeceği gördükleri zaman ya da sevdiği herhangi bir şeyi gördüğünde heyecanla kuyruklarını sallarlar. Bunun yanı sıra sevimli ve oyun oynamayı seven hayvanlardır. 

 Koyunların müthiş bir hafızları vardır. İnsanlar gibi gördükleri yüzü kolay kolay unutmazlar. Hatta koyunların elli suratı hatırlayabilme kabiliyetleri bulunmaktadır. 

 Üstelik koyunlar birçok insan için de geçim kaynağı olmaktadır. Türkiye'de çok eskilerden beri küçükbaş hayvancılığı yapılmaktadır. TÜİK verilerine bakıldığında en fazla küçükbaş üretimi ise Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmaktadır. Koyunlar bu yönüyle de insanlara birçok faydası vardır.

Haberin Devamı

 Koyun Ne Yer, Nasıl Beslenir?

 Koyunlar, hemen hemen her türlü kaba otları yiyebilirler. Eski çiftçiler koyunları daha çok mera ve saman şeklinde besleme tekniğini ile beslerlerdi. Fakat teknoloji ve sanayinin de gelişmesiyle koyun besiciliğinde daha çok yüksek miktarda tahıl içeren yemler kullanılmaya başlandı.

 Koyunların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Koyunlar, toprak üstünde bulunan özellikle yumuşak bitkileri çok sevmektedir. Bunun yanı sıra yoğun yem denilen tahıl kırmalarını ve küspeleri de oldukça severler. 

Yazarlar