Editörün Seçtikleri Kral İTÜ'den çıktı

Kral İTÜ'den çıktı

14.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kral İTÜ'den çıktı

Kral İTÜden çıktı


Moda ve müzik şöleninin yaşandığı görkemli finalde, Senagalli Mar Kewe ve Türk Faik Ergin "Best Model Of The World" seçildi


       Bu yıl 12'incisi düzenlenen Best Model Of The World (Dünyanın En İyi Mankeni) Yarışması'nın finali önceki gün Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Bayanlarda Senagalli model Mar Kewe, erkeklerde de Türk model Faik Ergin'in birinci olduğu gecede, Ukraynalı Alina Selensnyova ve Belçikalı Yoann Berndt ikinci, Hindistanlı Vishal Yadav ile Romanyalı Stoica Gabriela üçüncü seçildi.
       Kanal D'den canlı olarak yayınlanan, pek çok tanınmış ismin izlediği finali, ünlü manken Ceylan Saner sundu. 68 modelin kıyasıya yarıştığı gecede, Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Deniz Seki ile İsrailli Rika Zarai sahneye çıktı. Scherrer, Paco Rabanne ile Türk modacıların kıyafetlerini aynı podyumda buluşturan yarışmanın en göz alıcı bölümü, Fevziye Çamer, Yıldırım Mayruk, Cemil İpekçi, Ertan Kayıtken, Ayten İlhan Şerif ve Fauk Saraç'ın kreasyonlarından örneklerin sunulduğu defile bölümüydü.
       "Dünyanın En İyi Erkek Modeli" tacını giyen İTÜ Makine Bölümü mezunu Faik Ergin'i ilk tebrik edenler ailesi oldu.
       Yarışmanın birincileri beş bin, ikincileri 4 bin, üçüncüleri de 3 bin dolar para armağanı kazandı.

Geceden notlar

Rika Zarai ile Ege'nin düeti
       * Dünyaca ünlü İsrailli şarkıcı Rika Zarai, halen vatani görevini sürdürmekte olan Ege'yle, sanatçının ekrandan yansıtılan görüntüsü ve sesi eşliğinde düet yaptı.
       * Yarışmanın organizatörü Erkan Özarman, konuşmasında, yarışmaya pasaportları olmamasına rağmen geçtiğimiz yıl Sırp işgaline uğrayan acılı günler geçiren Kosova'nın finalistlerini davet ettiğini söyledi.
       * 1998 yılında Best Model seçilen Kenan İmirzalıoğlu ile Deniz Akkaya'nın yanı sıra Ajda Pekkan ve Fransız Kraliyet ailesinden Prenses Anna Bourbon Sciles de yarışmada jüride görev aldı.
       * Dünya modasının ünlü ismi Paco Rabanne, tasarımını yaptığı kıyafetleri gönderdiği yarışmaya rahatsız olduğu için gelemedi.


Yazarlar