Editörün Seçtikleri KRAL TV'nin ödüllüleri

KRAL TV'nin ödüllüleri

08.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

KRAL TV'nin ödüllüleri

KRAL TVnin ödüllüleri

TÜRKİYE'nin müzik Oscarları olarak kabul edilen Kral TV'nin "Video Müzik Ödülleri" sahiplerini buldu. Bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmada en büyük ödül Mustafa Sandal'ın oldu.
Sandal, "96'nın En Çok Satan Kaset", "En iyi pop şarkıcısı" ve "Araba"yla "Yılın En İyi Şarkısı" ödülüne layık görüldü. Sandal'a ödüllerini Cem Uzan verdi. Gecenin sonunda ödül kazanan sanatçılar, sahneye çıkarak hep birlikte "Araba" şarkısını söyledi.
Kral TV, "Yekta Okur Özel Ödülü"nü de, geçen yıl aramızdan ayrılan Tanju Okan'a verdi. Sanatçı adına ödülü oğlu Tansu Okan, Yekta Okur'un kızı Sinem'den aldı. Zeki Müren'in de şarkılarıyla anıldığı gecede davetliler, ünlü sanatçıyı ayakta alkışladı.
Şebnem Dönmez'le Murat Başoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede, albümlerini 1996'nın son ayında piyasaya çıkarıp, 1997'de büyük çıkış yapan Ebru Gündeş'le Ayna grubu da branşlarında "1996'nın en iyileri" seçildi.
Ödüllendirme yapılan dallar ve ödül kazanan sanatçılar şunlar:
En İyi Grup: Ayna
En İyi Çıkış Yapan Şarkıcılar: Özlem Tekin, Yaşar.
En İyi Şarkı Sözü: Deli Divane Kerem Ökten.
En İyi Beste: Canısı İbrahim Erkal.
Arabesk - Fantazi - En İyi Sanatçı: Seda Sayan, İbrahim Erkal.
Özgün Müzik - En iyi sanatçı: Ahmet Kaya.
Türk Sanat Müziği - En iyi sanatçı: Ebru Gündeş, Yılmaz Morgül. Pop Müzik En İyi Sanatçı: Zerrin Özer, Mustafa Sandal.
Türk Halk Müziği En İyi Sanatçı: Songül Karlı, Mahsun Kırmızıgül.
Şebnem Ferah'ın söylediği "Vazgeçtim Dünya"dan adlı şarkının klibi de, yönetmen Umur Turagay'a "En İyi Video Klip" ödülü kazandırdı.









Futbol oynamaya geldiği Türkiye'de TV yıldızı olan Kompela'nın ünlü komedyen Levent Kırca'yla sohbeti, gecenin en renkli anlarından biriydi.

Yazarlar