Püf Noktası Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

21.02.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Fiziksel, ruhsal ve bedensel olarak iyileşmek ve stresten korunmak amacıyla kullanılan bazı değerli taşların şifalandırma alanında etkisi kişiler tarafından her geçen gün daha çok ilgi görüyor. Bu taşlardan biri de ihtişamları ile gözümüzü kamaştıran kristaller olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda alternatif bir yöntem olan ‘kristal terapi’ özellikle salgın sürecinde artan stres ve kaygı durumuyla birlikte hayatımızı dengelemenin bir yolu olarak öne çıkıyor.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Duygu Bay - PembeNar Özel Röportajı

Haberin Devamı

Özellikle içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte ise kristal terapiye daha çok ihtiyacımız olduğu görünüyor. Peki kristal terapi nasıl yapılıyor, faydaları nelerdir? Kristal taşların özellikleri nelerdir, hangi kristal taşları nasıl kullanmalıyız? Bioeneji ve kristal terapiye dair merak edilenleri Holistik Şifa Terapisti Banu Roze Gül ile konuştuk.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Kristal terapi nedir, nasıl yapılır?

Kristal terapi, bedenin enerji alanı, enerji merkezleri ve enerji yolları ile koordineli olarak taşlar (kristaller ve değerli taşlar) üzerine yerleştirme sanatıdır. Vücudun enerji alanının bu yönleri aynı zamanda aura, çakralar ve meridyenler olarak da bilinir. Kristallerin vücuda doğru yerleştirilmesi duygusal ve zihinsel uyumu teşvik edecektir. Bu durumda vücut, doğal olarak iyileşmek için mükemmel koşulları yaşar.

Haberin Devamı

Kristal terapi uygulamasında, danışanlar giyinik bir şekilde rahat bir pozisyonda uzanırlar. Çakra dengesi tespiti yapılır ve akabinde aura temizliği işlemi yapılır. Çakra bölgeleri dediğimiz de, tepe çakra (başın üstü), üçüncü göz çakrası, boğaz, kalp, mide (solar pleksus), göbek (sakral) ve kök çakradan bahsediyoruz. Bu bölgelere örneğin, üçüncü göz için danışanın alnına, boğazına ve kalbine olacak şekilde kristal taşlar hizalanır. Bu hizalama danışanın derin meditasyona geçmesi için kolaylık sağlar. (Bir kristal terapisi seansı sırasında, neye ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak ellerinize kristaller de yerleştirebilir.) Birçok yönden kristal terapi seansı, reikiye benzer. Yattıktan sonra, derin nefes alarak rehberli bir meditasyona yönlendirilir ve ayrıca 'okumak' ve 'yeniden yönlendirmek' için ellerimizi danışanın bedeninin çeşitli noktaları üzerine veya üstüne yerleştirirken, danışandan parlak bir ışık görselleştirmesi yapmasını isteyebiliriz.

Kristal terapinin faydaları nelerdir?

Kristal terapi sırasında herkes farklı bir şey yaşar. Vücutta sıcak veya soğuk hareket olabilir. Bunun nedeni, kişilerin çakranın bölgelerine kristallerin yerleştirilmesi ve çakradaki girdabın enerjisi yoluyla kendilerini yeniden hizalayan çakralardan kaynaklandığına inanılır. Bazı insanlar, kristal bir iyileşme seansı sırasında ve sonrasında artan bir sakinlik veya duygusal netlik hissi yaşadıklarını bildirirler. Diğerleri hiçbir etki hissetmez. Kristal terapi, herhangi bir ilacın veya tedavinin yerine kesinlikle tavsiye edilmese de, meditasyona benzer şekilde rahatlamaya yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

 

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Her kristal taş bu yöntemde kullanılıyor mu?

Taşların özelliklerine göre kullanabiliyoruz.

En Ünlü 10 Kristal Taş ve Özellikleri

Amestist

Uykusuzluk sorunu olanlara, kronik olarak kâbus gören kişilere yardımcı bir taştır. Bağışık sistemine dolaylı yollardan güç verir ve kanın temizlenmesini sağlar. Depresyon hastalarına ya da depresyona yatkın olan kişilerde kullanılması önerilir.

Ametist Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Balık, Başak, Kova ve Oğlak.

Rose Kuvars

Rose Quartz ayrıca kalbinizi hayal kırıklığından ve acıdan iyileştirmeye yardımcı olabilir. Gül Kuvars Kristali, özellikle şu burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Terazi ve Boğa Demir Pirit Karşılaşabileceğiniz herhangi bir negatif enerjiyi veya herhangi bir fiziksel tehlikeyi caydırmak için kullanılabilir. Bu aynı zamanda aklınızı ve hafızanızı daha da fazla harekete geçirmenize yardımcı olabilir.  Demir Pirit Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Aslan Kaplan Gözü Bu kristal zenginliği korumak ve büyütmek için kullanılabilir. Kaplan Gözünün aynı zamanda anlayış ve farkındalık yaratmaya yardımcı olduğu biliniyor, ayrıca stresli hissettiğinizde sizi sakinleştirmek için kullanmak için harika bir taş olabilir. Kaplan Gözü Kristali, özellikle aşağıdaki burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Oğlak Hematit Bu özel kristal genellikle sizi yaşamınızda topraklamak ve dengelemek için kullanılır. Stres altındaysanız ve sakin ve merkezlenmiş hissetmeniz gerekiyorsa sahip olmak için mükemmel bir taş olabilir. Bu kristal ayrıca stres veya anksiyeteden kaynaklanan olumsuz duyguları gidermeye yardımcı olabilir. Hematit Kristali özellikle şu burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Koç ve KovaHam Zümrüt 

Haberin Devamı

Ham zümrüt, sevgiye yardımcı olabilecek başka bir taş. Bu kristale genellikle "başarılı aşk" için taş denir. Bu kristal odaklanmayı, açık olumsuzluğu azaltıp, sadakati ve duyarlılığı teşvik edebilir.

Haberin Devamı

Ham Zümrüt Kristali, özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Boğa, İkizler ve Koç

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Sitrin

Sitrin kristali, açığa çıkardığı sıcak, iyimser enerjisinden dolayı sıklıkla kullanılır ve ayrıca temizlenmek veya şarj edilmek zorunda kalmama gibi ek bir faydaya sahiptir. Bu kristal ayrıca yolunuza çıkan negatif enerjiyi savuşturmanıza da yardımcı olur.

Sitrin Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: İkizler, Koç, Terazi ve Aslan.

Kuvars Kuvars kristali, saf ve güçlü bir enerji kaynağına sahip bir taştır. Bu Kristal sizi daha bilinçli hissettirebilir, aynı zamanda beyninizi canlandırabilir ve kendinizi daha aktif / uyanık hissetmenizi sağlayabilir. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak yorgun hissediyorsanız, bu kristal kullanmak için harika bir taş olabilir. Kuvars kristali özellikle tüm burçlar için harika olabilir. Çöl Gülü Bu kristal, geçmiş ve gelecek yaşamlara erişim için kullanıldığı söylendiği için bazen meditasyon sırasında kullanılır. Kristalin sahibine zihinsel netlik, içgörü ve farkındalık getirebilir. Çöl Gülü Kristali, özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Boğa

Kişilere uygun kristalleri neye göre belirliyorsunuz?

Kristaller doğaldır, ihtişamlıdır ve hem göze hem de ruha hitap eder. Dünyanın derinliklerindeki minerallerden yaratılırlar. Her kristalin, oluştuğu minerallerden türetilen benzersiz bir iyileştirici özelliği vardır. Kristallerin hareketi ince olarak tanımlanabilir; yine de kristaller, farklı seviyelerde şifa enerjisini büyütme, odaklanma, yönlendirme, soğurma, yayma ve iletme yeteneğine sahiptir.

Kristallerin Şekillerine Göre Kullanımları

Kristal Küre Formu

Küresel kristallerin enerjiyi her yöne transfer ettiğine inanılıyor. Bu nedenle, enerjiyi her yöne iletmek için enerji araçları olarak kullanılırlar. Kırmızı, sarı ve turuncu renkli kristallerin enerji ürettiği söyleniyor. Küreler ayrıca masaj aracı olarak da kullanılır. Yorgun ve ağrılı kaslara etki ettikleri ve onları gevşettikleri kanıtlanmıştır. Halının üzerine bir küre koyarak bacağınıza masaj yapın ve ayaklarınızı küre üzerinde yuvarlayın. Ayaktaki baskı noktaları küre tarafından hafifçe masaj yapılır ve ağrı ve acıyı iyileştirir ve temizler.

Kristalin Döşenmesi

Kristal taş döşemesi olarak da bilinen bu kullanım, şifa için kristallerin en önemli kullanım alanlarından biridir. Bu, bir insan vücudundaki negatif enerjiyi ve engelleri temizlemek için bir kristalin kullanıldığı tarihi çok eskilere dayanan bir uygulamadır. Taş döşeme, veto etme enerjisini ortadan kaldırmak için kullanılan kişilerin üzerine veya etrafına kristal yerleştirmeyi içerir.

Kristal Izgara

Ruhsal olarak ızgara, taşların "Yaşam Çiçeği" adı verilen kutsal çiçeğe benzer bir modelde düzenlendiği bir modeldir. Daha sonra taşların çevrede bir enerji alanı yayması için beyaz ışıkla bağlanarak etkinleştirildiği söylenir. Enerji değişimine duyarlı olanlar, şebekenin kurulduğu her yerde odada bir frekans değişikliği hissedebilecekler. Kaymanın yoğunluğu kullanılan taşlara bağlıdır. Vardiya, nazik veya oldukça aşındırıcı olabilir. Kristal ızgaraları kristal terapistinin kurması ve taşları kodlaması taşların çalışması için oldukça büyük önem taşır.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Takı veya dekorasyon amaçlı kullandığımız kristallerin temizliği nasıl ve hangi aralıklarla yapılmalı?

Kristallerin her bireyi benzersiz bir şekilde etkilediği bilinmektedir. Başkalarının kristallerini kullanmaktan kaçının ve kimsenin sizinkine dokunmasına izin vermeyin. Depolanan enerjiden kurtulmak için her kullanımdan önce iyice temizlemek ve kristalleri yüklemek iyi bir uygulamadır.

Kristalleri temizlemek için bazen tuzlu suda 1 gece bekletmek, ay ışığında bekletmek veya toprağa gömerek topraklamak iyi yöntemlerdendir. Ancak suda eriyebilen kristallerin suda bekletilmesi uygun olmayabilir. Hangi kristalin uygun temizleme yöntemi için uzman bir kristal terapistine başvurulması önerilir.

Bioenerji ve kristaller arasında nasıl bir ortak özellik var?

Önce bioenerji nedir? Öncelikle kısaca ona bakmak gerekebilir.

Bioenerji terapisi nedir?

Bioenerji terapisi, fiziksel, duygusal ve zihinsel engellerin ve hastalıkların tedavisi için bütünsel bir enerji terapi tekniğidir. Daha modern bir enerji terapi yöntemidir ve vücudun kendi manyetik alanı üzerinde çalışır.

Diğer birçok terapide olduğu gibi, bioenerji terapisi herhangi iki terapistten çok farklı bir şekilde alınabilir. Çünkü işin çoğu 'sezgisel olarak' yapılır, birçok terapistin kendi yöntemleri vardır ama genel olarak terapist aurik alan ve orada bulduğu enerjiyi basitçe fırçalar veya yeniden düzenler. Yine birçok terapistte olduğu gibi bazı insanlar bu konuda son derece ve doğal olarak iyidirler ve kişisel enerji alanında uzun yıllar çalışmış biri olarak çoğu insan için ve çoğu sorun için önemli bir fark yaratacağımdan eminim.

Bioenerji ve kristaller arasında ortak özellikler nelerdir?

Şu anda bu yöntem hakkında okunacak çok fazla şey olmasına rağmen enerji bloklarını temizlemek için bu çok basit ve güzel akan yöntemi kristal terapi ile birleştirmek çok daha faydalı olabilir. Ortak yönleri açısından da oldukça zengin terapi yöntemleri olan kristal ve bioenerji terapileri beraber uygulandığında sonuçlar daha hızlı alınır.

Her iki terapide de aurik beden ve kadim bilgelikten yararlanılır. Bioenerji terapisinde terapistin duru görüşünün yüksek olması terapinin daha başarılı geçmesine ve danişanın başvurduğu konu ile ilgili blokajların daha çabuk çözülmesine yardımcı olur.

 Kristal terapide de, kristal taşların taşıdığı kadim bilgiyi aktive edince, terapistin duru görüşü ve bilgelik ile beraber, danışan daha terapi esnasında bile hissedilir şekilde, büyük ferahlama ve iç huzura kavuşur. Bilgi, kişilerin DNA’sına kadar akar ve kişiler bunu hissedebilir.

 

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Kristallerden tam anlamıyla faydalanmak için evimizde nasıl kullanmalıyız?

Kristalleri enerjik olarak temizledikten sonra evlerde, özellikle enerjinin yoğun şekilde kullanıldığı oturma odası, çalışma odası ve yatak odasında kullanılabilir. Kristallerin çeşitlerine ve kullanım amacına göre, küre kristal, kristal döşemesi, kristal ızgara ve kristalli içme suyu seklinde günlük hayatta da kolayca kullanılabilir. Kristaller, evin içinde odaların özellikle köşelerine yerleştirildiğinde olumsuz enerjiyi kırdığı bilinir. Evin çeşitli odalarına kristal ızgara kurulduğunda ise olumsuz olan yoğun enerji kırılır ve istenmeyen bu enerjiler rahatça dönüştürülebilir.

Küre şeklinde veya kristal parça taşlar burçlara göre seçildiğinde kişiye daha pozitif enerji verebilir ve özellikle kişilerin soru sorup cevap almak istediklerinde rahatça kullanacakları kişisel bir araç olarak kullanılabilir.

Kristalli su hazırlamak ve içmek de kişilere bilgelik ve enerji aktarır. Ancak hangi kristalin, kristalli su hazırlama için kullanılması oldukça derin ve kişisel ihtiyaca yönelik bir konudur. Bu yüzden kristalli su hazırlanması için kristal terapistine başvurulmasını öneririm. Çünkü bazı kristal taslar bilinmeden kullanıldığında, yarardan çok zarar getirebilir.

Kristal terapi ne sıklıkla yaptırılmalı?

Kristal terapi holistik terapi yöntemleri arasında olduğu için herhangi bir tedavi sıklığından bahsetmek mümkün olmayabilir. Ancak nedenine bağlı olarak kristal terapiyi haftada 1 kez almak kişilerin enerjik bedenini besler. Kişiler kendi kişisel kristalleri ile günlük olarak çalışabilirler bu onlarla daha çok bağ kurmalarına ve daha çabuk cevap almalarına sebebiyet verir ki bu çok iyi bir şeydir. Ancak kristallerin bu durumda sıkça temizlenmesi gerekebilir. Kristal terapinin herhangi bir zararı ve yan etkisi olmadığından paragrafın başında da bahsetmiştik, dolayısıyla fazla terapi almak gibi bir etki söz konusu değildir.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Holistik Şifa Terapisti Banu Roze Gül

Yazarlar