SağlıkKronik Lenfositer Lösemi (Kll) Nedir? Kll Hastaları Nelere Dikkat Etmelidir?

Kronik Lenfositer Lösemi (Kll) Nedir? Kll Hastaları Nelere Dikkat Etmelidir?

17.09.2021 - 21:14 | Son Güncellenme:

İnsan sağlığı için en tehlikeli hastalıklar içerisinde kronik lenfositer lösemi gelir. Tehlikeli olması ile beraber en çok araştırılan ve merak edilen hastalıklar arasında da yer alır. Peki Kronik lenfositer lösemi (KLL) nedir? KLL hastaları nelere dikkat etmelidir? İşte bu hastalık hakkında merak edilen bilgiler.

Kronik Lenfositer Lösemi (Kll) Nedir Kll Hastaları Nelere Dikkat Etmelidir

Yavaş bir seyir göstermek suretiyle zaman içerisinde bireye günlük yaşantısına engel koyan bu tehlikeli hastalık, ölüme kadar götürebilecek bir güce sahiptir. Daha doğrusu bu hastalık için bir kanser türü olarak da ifade sunmak mümkün.

Haberin Devamı

 

 Kronik Lenfositer Lösemi (KLL) Nedir?

 Kronik lenfositer Lösemi kısaltılmış olarak KLL şeklinde ifade edilir. Vücudun savunma hücreleri akyuvarların bir alt tipi olarak öne çıkan lenfositler bünyesinde kaynaklanan kanser türüne kronik lenfositer lösemi denir. Aynı zamanda kan ve Kemik iliği kanseri olarak da bilinir ve ifade edilir. En sık görülen kronik lösemi tipleri arasında başta gelmektedir.

 Günümüzde pek çok kişinin yaşadığı ve ciddi anlamda zarar gördüğü hastalıklar arasında yer almaktadır. Tedavi yöntemlerinin hala araştırdığı bu rahatsızlık için belli başlı bazı tedavi unsurları öne çıkar. Ancak özellikle geç kalınması durumunda ölüm riski ile karşı karşıya bırakan en ciddi hastalıklardan biridir.

Haberin Devamı

 

 KLL Hastaları Nelere Dikkat Etmelidir?

 Önemli yan etkileri bulunması ile beraber, KLL hastalığı için pek çok farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu tedavi seçenekleri uzman doktor kontrolünde gerçekleşirken, aynı zamanda dikkat edilmesi gereken belli başlı bazı hususlar söz konusudur. Yani kronik lenfositler lösemi hastalarının dikkat etmesi gerektiği hususlardır.

 

 - 2 ya da 3 ayda bir öykü, hemogram, fiziki muayene, çevresel kan yayması ile görüntüleme gibi yöntemler ele alınmalıdır.

 - Tedavi esnasında uzun dönemde meydana gelebilecek yan etkilere karşı, akciğer ve kalp fonksiyon değerlendirmesi gerçekleşmelidir.

 - Risk faktörlerine karşı kanser tarama programlarının düzenli olarak yapılması gerekir.

 - Yıllık grip aşıları mutlaka yapılmalıdır.

 - 5 yılda bir pnömokok aşıları önerilir. 

 

 Bu unsurlara dikkat etmek suretiyle KLL hastalığı kontrol altında tutulabilmektedir. Özellikle yoğun bir tedavi programı gerçekleşmesi gerektiği için, mutlaka düzenli olarak kontrollerin yapılması büyük bir öneme sahiptir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar