Sağlık Kulak Memesi İltihabı Nedir, Neden Olur? Kulak Deliği İltihabı Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak Memesi İltihabı Nedir, Neden Olur? Kulak Deliği İltihabı Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir?

05.03.2021 - 17:31 | Son Güncellenme:

Sağlık oldukça önemlidir. Sağlığın korunması ve hastalıklardan uzak durulması için belli başlı yöntemlere dikkat edilmesi gerekir. Özellikle kulak memesinde de iltihap oluşabilir. Kulak memesi iltihabı nedir, neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Kulak Memesi İltihabı Nedir, Neden Olur Kulak Deliği İltihabı Nasıl Geçer, Nasıl Tedavi Edilir

Kulak memesi iltihabı çeşitli enfeksiyon ve travmalara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Özellikle cilt hastalıkları ve alerjik hastalıklar da kulak memesi iltihabına yol açan etkenler arasındadır. 

Haberin Devamı

Kulak Memesi İltihabı Nedir, Neden Olur? 

Kulağın en yumuşak kısmı kulak memesidir. Kulak memesinde de çeşitli enfeksiyonlara bağlı olarak iltihaplar meydana gelir. Özellikle enfeksiyon haricinde alerjik hastalıklar, travma ve cilt hastalıkları da kulak memesi iltihabına neden olmaktadır. Kulak memesi iltihabı yaşandığında mutlaka uzman bir doktora gitmek gerekir.

Kulak memesi iltihabı nedeni ile şişlik ortaya çıkabilir. Özellikle de uyurken bu iltihap yüksek oranda ağrı yaratır. Kişiye de acı hissi verilir. Kulak memesi iltihabı için evde doğal yöntemler de uygulanmalıdır. Kulak memesi iltihabı nedeni ile kızarıklık, ağrı, yanma hissi ve görüntü bozukluğu ortaya çıkar. Kulak deldirmek, piercing takmak ve alerjiler nedeniyle kulak memesinde iltihap oluşabilir. Bu yüzden de çok dikkat edilmelidir. 

Haberin Devamı

Kulak Deliği İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak deldirmek ve enfeksiyon oluşturacak cinste küpe takmak genellikle kulak deliği iltihabına neden olabilir. Ayrıca piercing takmak da kulak deliği iltihabına yol açabilir. Bunun yanı sıra kulak kıkırdaklarında delikler açılması da ciddi kulak enfeksiyonlarına ve kalıcı yaralara yol açabilir. Herhangi bir durumda mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir. Kulak deliği iltihabı oluştuğunda mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir.

Kulak deliği iltihabı durumunda gereken tedavi yapılmazsa geçmeyen yaralar oluşabilir. Enfekte olan kulak deliği de kızarır ve şişer. Acıyan kulak deliği zonklar. Kulak deliği iltihabı yaşandıktan sonra yüksek ateş de çıkarsa mutlaka bir doktora gidilmelidir. Doktorun uyguladığı tedavi ile kulak deliği iltihabı kısa bir sürede geçecektir. 

Kulak Deliği İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak deliği iltihabının şiddetine göre tedavi yöntemi de belirlenmelidir. Özellikle kulak deliğinde oluşan iltihaplar küçük olduğu takdirde antibiyotikli krem kullanılır. Bu kremleri doktor yazar. Eczanelerden reçetesiz satılan kremler de kullanılabilir.

Kulak deliğinde ciddi enfeksiyonlar nedeni ile iltihap oluşursa reçeteli antibiyotik kullanımına da başlanır. Kulak deliği iltihabı nedeniyle kulak çevresinde apse de oluşabilir. Yoğun miktarda irin birikmesi sonucunda apse oluşur. Bu apsenin ise doktor tarafından iyice boşaltılması gerekir.

Yazarlar