Sağlık Kuluçka Süresi (Epidemiyoloji) Nedir? Tıpta Kuluçka Süresi Nasıl Tanımlanır?

Kuluçka Süresi (Epidemiyoloji) Nedir? Tıpta Kuluçka Süresi Nasıl Tanımlanır?

11.09.2021 - 13:51 | Son Güncellenme:

Epidemiyoloji, bilim dalları arasında yer almaktadır. Toplumda görülmekte olan hastalıkların ya da kazaların gerçekleşme durumlarını incelemektedir. İncelemeler, toplumda yer alan insanların farklı kategoriler içerisinde değerlendirilmesi ile birlikte bilimsel bir tanı haline gelmektedir. Bu sayede tıpta etkili değerlendirilmeler yapılmaktadır. Tıpta kuluçka dönemleri ne kadar sürmektedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kuluçka Süresi (Epidemiyoloji) Nedir Tıpta Kuluçka Süresi Nasıl Tanımlanır

Epidemiyoloji, toplumda görülen durumların Tıbbi olarak değerlendirilmesi ve toplum üzerinde analizlerin yapılması üzerine oluşmuş bir bilim dalıdır.

Haberin Devamı

 Kuluçka Süresi (Epidemiyoloji) Nedir? 

 Epidemiyoloji, toplumda görülmekte olan hastalıkların araştırılması adına gelişmiş, bilim alanıdır. Epidemiyoloji ile birlikte yeni keşfedilen hastalıklar incelenmektedir. Bu sayede toplumun sağlık durumu ve gelişimi dengelenmeye çalışılmaktadır.

 Epidemiyoloji, etki alanları arasında hastalıkların bilimsel olarak incelenmesini oluşturmaktadır. Bu süreçler, hastalıkların analizleri ve incelenmesi için kuluçka dönemlerinin oluşmasını doğurmaktadır. Hastalıklar için çıkacak olan ilacın yan etkilerinin görülmesi ve etkisinin ölçülmesi için gerekli olan süredir.

 Toplum sık bir şekilde görülmekte olan Pandemi ya da bölgeler de etki göstermekte olan hastalıkları, kapsamına almaktadır. Belli incelemelerin, araştırmaların ve bilimsel çalışmaların yapılaması ile birlikte tedavi planı oluşturulmaktadır.

Haberin Devamı

 Epidemiyoloji, içerisinde aşıların çıkarılması, toplumda görülen rahatsızlıkların veriler ile ortaya koyulmasını sağlamaktadır. Bu sayede oluşan durumların, normal bir düzene koyulmasını ve toplum sağlığının en üst durumda tutulması sağlanmaktadır.

 Pandemi süreci içerisinde yer alan COVID-19’da, Epidemiyolojinin alanlarından bir tanesidir. Toplumda görülen bu rahatsızlığın, iyileştirilmesi için gerekli olan tedavilerin ve aşısının bulunma süreci içerisinde yer alır.

 

 Tıpta Kuluçka Süresi Nasıl Tanımlanır?

 Tıpta yeni bir tedavi geliştirmek ya da aşının çıkarılması için gerekli olan bir kuluçka süreci bulunmaktadır. Bu süre içerisinde biyoloji içerisinde temelleri araştırılmaktadır. Bilimsel araştırma sürecinin bitmesinin ardından laboratuvar çalışmaları başlamaktadır.

 Laboratuvar çalışmaları içerisinde virüsün etkenlerinin anlaşılması ve etken madde miktarları belirlenmektedir. Bu süreç içerisinde deneyler de yer almaktadır. Deneyler ilk olarak hayvanlar üzerinden yapılmaktadır.

 İnsan deneylerinin yapılma sürecine kadar en az süre ile 2 ile 5 yıl geçmelidir. Bu süreler, yan etkilerin anlaşılması ve farklı insanlar üzerindeki etkilerin gözlemlenmesi için gerekmektedir. Bunun ardından bilimsel bir onay alması gerekmektedir. Sonrasında ilaç haline getirilmektedir.

Yazarlar