11.03.2021 - 17:50 | Son Güncellenme:
Kuyruk sokumu ağrıları hemen geçmeyebilen ağrı türleri olup uzmanlar tarafından bu ağrı ve batmaların uzun süreli olabileceği ve yaklaşık olarak 1-2 yıl aralıklarla sürebileceği açıklanmaktadır. Kuyruk sokumu ağrıları ile batmaları çoğunlukla kırık olduğunu akla getirebiliyor. Bununla birlikte kırık olmasından ziyade daha çok çıkıklar sonucu kuyruk sokumu ağrılarının ve batmalarının oluşabildiği gözlemlenmektedir.
Kuyruk Sokumu Batması Nedir?
Bel kemiği bitim noktasındaki kuyruk sokumu; 2-5 kemiğin birbirine eklemlenmesiyle oluşan ve üçgen yapıya haiz bir kemik yapısıdır. Kuyruk sokumunun temel işlevi; doku, kas ve tendonlar arasındaki bağlantıyı sağlamaktır. Ayrıca oturur pozisyonda dururken omurgayı desteklemektedir. Kuyruk sokumu batması, kuyruk sokumu bölgesinde görülen düşme, ağrı çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkan rahatsız edici düzeyde batmalardır.
Kuyruk Sokumu Batması Neden Olur?
Kuyruk sokumu batmasının sürekli oturarak çalışma durumunda olanlarda sıklıkla görüldüğü biliniyor. Kuyruk sokumu ağrısı da zamanla rahatsız edici düzeye ulaşarak ağrılı batmalara yol açmaktadır. Doğum sonrasında genellikle görüldüğü bilinen kuyruk sokumu batması ise herhangi bir sebep olmaksızın oluşabiliyor.
Uzmanlar sürekli oturarak çalışanların sık aralıklar ile kalkarak hareket etmelerini tavsiye ediyorlar. Aksi durumda sürekli oturma halinden ötürü kuyruk sokumuna yapılan baskı bir süre sonra batma ve dayanılmaz ağrılara sebep olmaktadır. Sıklıkla seyahat edenlerde de yaygın olarak görülebilen kuyruk sokumu batması hareketsizlikle oldukça çekilmez bir hal alabilmekte ve bu noktada doğru bir şekilde tedavi edilmesi önem kazanmaktadır.
Kuyruk Sokumu Batması Nasıl Tedavi Edilir?
Kuyruk sokumu tedavisinde uygulanan tedavilerden biri enjeksiyon tedavisidir. Şiddetli kuyruk sokumu batması yaşayanlara uzmanların önerisi enjeksiyon tedavisidir. Bu tedavi yöntemi hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Her hastaya da uygulanmayabilir.
Doktorun tedavi planı önem kazanmaktadır. Kuyruk sokumu batma tedavisinde tanı ve tespit mühimdir. Ağrının ve batmanın kaynağı tespit edilmekte ve o bölgeye gereken uygulama yapılmaktadır. Cerrahi tedavi her zaman gerekli olmamaktadır. Kuyruk sokumu batmalarında ilk tedavi yöntemi olarak pek uygulanmaz.