Salon L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

08.04.2016 - 14:38 | Son Güncellenme:

Siz de evinizin olmazsa olmazları arasında bir L koltuğu görüyorsanız ve artık koltuklarınızı değiştirip L koltuk almak istiyorsanız işte bu haber tam size göre...

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

Evimizin kalbi olarak da nitelendirebileceğimiz oturma odalarının baş rolünde bulunan koltuk takımlarının hayatımızda ne kadar büyük yeri olduğunu anlatmaya gerek yok. Arkadaşlarımızla, ailemizle, misafirlerle bir araya geldiğimiz kanepe ve koltuklar, salon ve oturma odası dekorasyonlarının en önemli tasarım unsuru olma özelliği taşıyorlar pek tabii ki.

Haberin Devamı

Özellikle şehir merkezindeki apartman dairelerinde giderek küçülen metrekareler, koltuk ve kanepe tasarımlarında da modern ve konforlu çözümleri beraberinde getirdi ve bugün en yaygın kullanılan oturma grubu olan L koltuk takımlarını ortaya çıkardı.

Köşe kanepeler olarak da adlandırılan L koltuk takımları klasikten moderne her tarza uygun zengin model yelpazesiyle, alanı verimli kullanma becerileriyle ve az alanda maksimum oturma alanı yaratan konforlu ve şık yapılarıyla salon ve oturma odası dekorasyonlarında öne çıkıyorlar. Peki hangi L koltuk modeli hangi tarzda ve nasıl kullanılmalı? Gelin bunun cevabını en güzel dekorasyon örneklerine konuk olarak birlikte arayalım.

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

Chesterfield koltuktan ilham alan model
(Mahir Mobilya / homify.com.tr)
Farklı tarz ve genişlikteki yaşam alanları için farklı modellere sahip olan L koltukların en önemli özellikleri hem estetik açıdan hem de fonksiyonellik bakımından göz doldurmaları pek tabii ki. Genellikle modern oturma odası dekorasyonlarında kullanılan L koltuklar aslında her tarza uygun geniş bir model çeşitliliğine sahip. Bu örnekteki göz alıcı L koltuk modeli ise, klasik dekorasyonların vazgeçilmezi olan Chesterfield kanepe modelinden esinlenilerek tarihten gelen estetik anlayışını modern bir anlayışla bütünleştirmiş ve ortaya estetik açıdan harika bir mobilya çıkmış. Kapitoneli sırt kısmı ve klasik tarz özellikleriyle hem klasik hem de modern tarzlı salonlara uyum sağlayabilecek olan bu L koltuk modeli, geniş ve şık yapısıyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

Modern şıklık, klasik görünüm
(Imago Design / homify.com.tr)
Eğer oturma odanızın dekorasyonunda modern bir şıklık ama klasik bir ağırbaşlılık yaratmak istiyorsanız o halde bu örnekte olduğu gibi renk ve döşeme seçimiyle oturaklı bir klasik hava yaratan ama tarz ve tasarım olarak modern etkilere sahip bir L koltuk modeli tercih etmelisiniz.

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

Divan tarzı
(Ak Design Studio / homify.com.tr)
L koltuk kavramına oldukça farklı bir bakış açısı getiren bu modelde ise Anadolu'nun klasik ve ikonik kanepe modeli olan divan tarzından ilham alınarak maksimum alan verimliliği ve Osmanlı tarzı bir klasik estetik ortaya çıkarılıyor. Bir cepheyi boydan boya kaplayan ve aynı boyutta diğer cephesiyle de bir hayli kalabalık oturma alanı yaratan bu divan tarzı L koltuk, hem uzun ömürlü ve dayanıklı yapısıyla hem de geleneksel ve konforlu görünümüyle alışık olduğumuz modern köşe takımlarından çok farklı.

Haberin Devamı

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

Çek-yat L kanepeler
(Gamamobel Spain/ homify.com.tr)
Eskiden çek-yat denildiğinde akla hep aynı model, ağır, pek de stil sahibi olmayan ve estetik özelliklerden çok misafirler için ekstra yatak oluşturma fonksiyonuna odaklanılarak tasarlanmış, oturma konforu da pek yüksek olmayan kanepe modelleri geliyordu. Oysa bugün birbirinden estetik, konforlu ve modern çek-yat modelleri oturma odalarımızı süslüyor. Bunlardan biri de çek-yat özelliği bulunan L kanepeler elbette. Ekstra misafir odası bulunmayan ve küçük bir oturma odasına sahip küçük şehir evleri için hem estetik hem de ergonomi açısından göz dolduran bir model.

Haberin Devamı

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

Bir tarafı uzanma koltuğu olan L koltuk modelleri
(Susanna Cots Interior Design / homify.com.tr)
Bugün en çok kullanılan modellerden biri olan bu tarz L koltuklar özellikle ekonomik olmaları ve oldukça dar alanlarda geniş ve konforlu oturma alanları yaratabilme kapasiteleri ile şehir evlerinin vazgeçilmez mobilyalarından biri. Bir ikili koltuk, bir de uzanma koltuğunun bir araya gelmesiyle oluşan modüler yapıları konforu ön planda tutan ve küçük alanları maksimum verimle değerlendirmek isteyen ev sahipleri için en ideal tercih.

L koltuktan vazgeçmem diyenler için...

Sıra dışı bir estetik
(Cor Sitzmöbel / homify.com.tr)
L koltuk modellerinin son tasarımlarından biri olan bu model ise, ahşap paneller üzerine yerleştirilmiş minderler gibi görünen modern estetik anlayışıyla sıra dışı ve oldukça benzersiz bir tarz yaratmayı başarıyor. Her biri ayrı minderler şeklinde dizayn edilen oturma alanları ise konfor açısından yenilikçi ve öne çıkan bir tasarıma sahip.

Yazarlar