Sağlık Lenf Düğümleri Nedir? Lenf Düğümü (Lenf Nodu, Lenf Bezi) Vücuttaki Görevleri Nelerdir?

Lenf Düğümleri Nedir? Lenf Düğümü (Lenf Nodu, Lenf Bezi) Vücuttaki Görevleri Nelerdir?

10.09.2021 - 14:44 | Son Güncellenme:

Lenfler tüm vücudu saran ve oldukça derin ağ damarları bulunana bir sistem olmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafından merak edilen lenf damarları oldukça farklı bir sistem bulundurmaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafından sorulan soruların başında "Lenf düğümleri nedir? Lenf düğümü (lenf nodu, lenf bezi) vücuttaki görevleri nelerdir?" gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Lenf Düğümleri Nedir Lenf Düğümü (Lenf Nodu, Lenf Bezi) Vücuttaki Görevleri Nelerdir

Lenfle kan damarları gibi vücudun her yerini sarar ve vücut için önemli olan lenf damarlarını oluşturmaktadır. İçinde sarımsı bir sıvı akışı gibi görülen bu sistem vücut ve bağışıklık için oldukça önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

Lenf Düğümleri Nedir? 

Vücutta sadece kan damarı bulunmamaktadır. Bu damarlardan farklı olarak aslında pek çok kişinin de bilmediği lenf damarları bulunmaktadır. Bu damarlar kan damarları gibi ince ve her köşeye ulaşabilen kılcal damarları olmasa da genellikle vücudun tamamında bulunmaktadır. Bu damarlar sayesinde yani lenf damarlı ile birlikte bireylerin bağışıklık sistemi gedilmektedir.

Bağışıklık sisteminin gelişmesi ile de daha sağlıklı ve hastalıklara karşı daha aktif mücadele mümkün olmaktadır. Bugün pek çok hastalık temelinde lenf darlarında gezen sıvının oldukça bağışıklık sistemi açısında güç olmaması kaynaklanmaktadır. Bu nedenle sağlıklı bir vücut için lenf damarlının iyi korunması ve bağışıklık sisteminin oldukça güçlü olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Lenf Düğümü (lenf nodu, lenf bezi) Vücuttaki Görevleri Nelerdir?

Lenf düğümü genellikle vücutta oluşan lenf damarlarının genel geçiş noktası olarak bilinmektedir. Bunlar beyaz akan taşımakta ve vücudun hemen hemen her bir noktasında faaliyet gösterebilmektedir. Bu lenf düğümlerinin en büyük özellikleri her hangi bir hastalık durumunda ödeme sebep olabilmesidir. Bu aslında pek çok kişi tarafında oldukça önemsiz gibi gözükse de bu durum aslında oldukça önemli olmaktadır.

Eğer bu lenf sisteminde bulunana lenf damarları oldukça fazla sıvı aktarımı içinde bulunur ise bir süre sonra vücutta aşırı ödem birikir. Bu ödemler de bireylerin fil hastalığı gibi binen lenf sisteminin sorunlu çalışmasından kaynaklanan hastalıklara sebep olmaktadır. Bugün pek çok kişi tarafından lenf sistemi hastalıkları taşınmamaktadır.

Yazarlar