Püf Noktası Limonun suyu tam çıkmıyorsa bu yöntem tam size göre! Bütün suyunu çıkarıyor

Limonun suyu tam çıkmıyorsa bu yöntem tam size göre! Bütün suyunu çıkarıyor

28.12.2023 - 14:43 | Son Güncellenme:

Salataların, sosların ve yemeklerin vazgeçilmezi olan limonu sıkmak için kas gücü gerekiyor. Bütün gücü versek de bazen bütün suyunu çıkaramıyoruz. Bu durumda limon çöp oluyor. İşte limonun suyunu zorlanmadan çıkarabileceğiniz o yöntem…

Limonun suyu tam çıkmıyorsa bu yöntem tam size göre Bütün suyunu çıkarıyor

Limon en çok tüketilen besinlerin başında geliyor. C vitamini zengini olan limon içecekler, yemekler ve salatalara bolca kullanılıyor. Limonun bu kadar sevilmesinin dışında ufak bir problemi var. O da limonun suyunu çıkarmak. Limonu sıkmak güç istiyor. Ne kadar sıksam da suyunu çıkaramıyorum diyorsanız bu yöntem tam size göre… Limonun bütün suyu akıp gidiyor.

Haberin Devamı

ÇATALDAN YARDIM ALIN

Limonu çatal ile sıkmak için öncelikle limonu iyice yıkayarak temizleyin ve ardından bir bıçak kullanarak limonu iki eşit parçaya kesin, bu sırada limonun yuvarlak tarafını tercih edebilirsiniz. Limon yarılarını elinizle tutarak çatalın dişlerini iç kısmına yerleştirin ve ardından çatalı sıkı bir şekilde kapatıp limonu sıkmaya başlayın.

Çatalın dişleri, limonun içerisindeki suyu kolayca çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Limonun içinden çıkan suyu bir kaba veya başka bir kapta toplayabilir ve bu pratik yöntemle elinizde sıkacak olmadan limon suyu elde edebilirsiniz, özellikle hızlı bir şekilde biraz limon suyuna ihtiyaç duyduğunuzda kullanışlı bir çözümdür.

Limonun suyu tam çıkmıyorsa bu yöntem tam size göre Bütün suyunu çıkarıyor

MAŞA İLE SIKABİLİRSİNİZ

Haberin Devamı

Ayrıca limon sıkarken maşadan yardım alabilirsiniz. Maşa, limonun içerisindeki suyu çıkarmak için uygulanan kuvveti azaltır, böylece daha az çaba harcayarak daha fazla limon suyu elde edebilirsiniz. Limonu kesip yarıladıktan sonra, maşanın uçlarıyla limon yarılarına nazikçe baskı uygulayarak suyunun kolayca akmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yöntem özellikle büyük miktarlarda limon suyu gereken durumlarda veya el gücünü minimumda tutmak istendiğinde oldukça etkili bir çözümdür. Pratikliği sayesinde, mutfak işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

Yazarlar