Sağlık Lomber Disk Hernisi (Bel Fıtığı) Nedir, Neden Olur? Lomber Disk Hernisinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lomber Disk Hernisi (Bel Fıtığı) Nedir, Neden Olur? Lomber Disk Hernisinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

10.09.2021 - 13:24 | Son Güncellenme:

Bel fıtığı belirli nedenlerden dolayı oluşan bir hastalı türüdür. Bu hastalığın neden ortaya çıktığı ve hangi nedenlerden dolayı oluştuğu birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Belirtileri pek çok kişi tarafından internet üzerinden araştırılıyor. Lomber disk hernisi (bel fıtığı) nedir, neden olur? Lomber disk hernisinin tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Lomber Disk Hernisi (Bel Fıtığı) Nedir, Neden Olur Lomber Disk Hernisinin Tedavisi Nasıl Yapılır

Bel fıtığı dikkat edilmesi gereken bir sağlık sorunudur.

Haberin Devamı

Lomber Disk Hernisi (Bel Fıtığı) Nedir? Neden Olur?

Bel fıtığı pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. İnsanlar bel fıtığı rahatsızlığının bilincinde olarak nasıl önlem alabileceğini öğrenmeye çalışıyor. Farklı belirtilerle ortaya çıkan bu sağlık sorunu insanları olumsuz yönde etkiliyor. Bel fıtığı hastalığı bel omurgasında bulunan 5 adet omurun arasındaki disklerin yerinden kayması veya zamanla yıpranması sonucuyla ortaya çıkar. Özellikle sinirlere baskı yapmasıyla bel fıtığı hastalığını oluşturur.

Omurlar arasındaki disklerin içinde bir sıvı bulunur. Bu sıvı seviyesi insanların gelişme göstermesiyle birlikte azalmaya başlar. Sıvının azalması disklerin dayanımını düşürür. Herhangi bir ağır kaldırma veya ani hareketler sonrasında omurlarda yer alan disklerin zarar görmesi muhtemeldir. Bu tür zorlanmalar yapılmadan belin zarar görmemesi önlenmelidir.

Haberin Devamı

Bel fıtığı hastalığı en çok orta ve ileri yaşlarda görülüyor. Bazı durumlarda çocuklarda da görülmüştür. Erkek ve kadın ayrımı olmadan her iki cinste de görülebiliyor. Özellikle kadınların hamilelik döneminde ortaya çıkabilen bir durumdur. Aşırı kilolu olan kişiler bel fıtığı hastalığı riskini taşır. Bel fıtığı riskleri şu şekilde oluşur;

  • Sigara kullanımı
  • Hareketsiz yaşam
  • Omurgayı zedelemek
  • Ters hareketler
  • Masa başında çalışmak
  • Fazla kilo

Lomber Disk Hernisinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lomber disk hernisinin tedavisi bazı yöntemlerle yapılabiliyor. Tabi ki yaş ilerledikçe bel fıtığı olma riski de artış gösteriyor. Bel fıtığı seviyesine göre tedavi yöntemleri uygulanır. Cerrahi bir operasyon yapılmadan farklı tedavi şekilleri uygulanabiliyor. Bu hastalığa sahip kişilere önerilen tedavi çeşitlerinden birisi de dinlenmektir. Bel fıtığı rahatsızlığı insanların gündelik yaşantısında birçok sorun yaşamasına neden olur. Bel fıtığı hastalarına ağrı kesici ilaçlar verilebilir. Ağrının şiddetine ve bel fıtığının seviyesine göre bu tür tedaviler uygulanabilir.

Yazarlar