Doğum Lotus Doğum Nedir? Lotus Doğum Nasıl Olur?

Lotus Doğum Nedir? Lotus Doğum Nasıl Olur?

17.03.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:

Doğum yolları ve yöntemleri değişkenlik gösterebilmektedir. Doğum ile ilgili birçok kavram bulunmaktadır. Doğumlardan bir tanesi de lotus doğumdur. Lotus doğum diye bilinen doğum nedir? Lotus doğumda ne olur? Lotus doğum nasıl olur? Lotus doğumun zararları var mıdır? Lotus doğum ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

Lotus Doğum Nedir Lotus Doğum Nasıl Olur

Lotus doğumlar bebeğin plasentası ile birlikte doğmasıdır.

Haberin Devamı

Lotus Doğum Nedir?

Bebek doğum sırasında plasentasını yırtarak dünyaya gelmektedir. Lotus doğumlarda plasenta yırtılmamaktadır ve bebek dünyaya plasenta ile gelmektedir. Plasenta göbek bağı ile çocuğa bağlıdır. Bebekten sonra doğan plasentanın bebekten ayrılması beklenir.

Lotus Doğum Nasıl Olur?

Lotus doğumlarda doğum güzel geçmişse ve her şey normalse bebek doğduktan sonra biraz anne dinlendirildikten sonra plasentanın da doğal yollarda doğrulması beklenir. Plasenta doğal yollarda dışarı çıktıktan sonra plasenta anneden ayrılır fakat çocuktan ayrılmaz.

Plasentadan çocuğa kan akışı devam ettiği için kan akışı tamamen bitmeden ve göbek kordonu rengini kaybetmeden plasenta ile bebeğin bağı kopartılmaz. Plasenta havluya sarılarak ya da bir kase içerisinde kan akışının kesilmesi beklenir.

Yazarlar