Genel Sağlık Lutein Nedir? Tıp Dilinde Lutein Ne Anlama Gelir?

Lutein Nedir? Tıp Dilinde Lutein Ne Anlama Gelir?

17.03.2021 - 15:51 | Son Güncellenme:

Birçok kişinin karşısına lutein kelimesi çıkmıştır. Özellikle insan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Peki Lutein nedir? Tıp dilinde lutein ne anlama gelir? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Lutein Nedir Tıp Dilinde Lutein Ne Anlama Gelir

Lutein genel olarak göz sağlığı ile ilgili bir terimdir. Bu terim özellikle sağlıklı bir yaşam sürüp gözü korumak amaçlı önemli bir yere sahiptir. Ayrıca göz hakkında birçok farklı ayrıcalık ve avantaj sunduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

Lutein Nedir?

Lutein gözün retina kısmında bulunan bir maddedir. Göz sağlığı açısından oldukça işlevsel bir yapı olarak öne çıkar. Özellikle görme yeteneğini geliştirme noktasında çok etkilidir. Ayrıca mavi ışığın %90 kadarını emme yeteneğine sahiptir.

Tıp Dilinde Lutein Ne Anlama Gelir?

Tıp dilinden bakıldığı vakit lutein zeaksantin ile retinada bulunan bir madde olarak öne çıkar. Gözü hem zarar verici birçok farklı maddeden korurken hem de zararlı ışınlara karşı koruma sağlar. O yüzden mutlaka retina bölgesinde bu maddenin belirli oran altında bulunması gerekmektedir. Pek çok farklı avantajı üzerinden göz sağlığını koruma niteliğine sahiptir.

 

Yazarlar