Püf Noktası Mantar Tohumu Nedir? Nasıl Ekilir Ve Nasıl Çoğaltılır?

Mantar Tohumu Nedir? Nasıl Ekilir Ve Nasıl Çoğaltılır?

16.01.2022 - 03:31 | Son Güncellenme:

Mantar tohumu, sıklıkla yemek ürünlerinde tek veya çeşitli ürünlerle birleştirilerek kullanılan sağlıklı tüketilen ürünün tohumudur. Uzman kişilerce etle nerdeyse aynı tutulan sağlıklı olan bir yiyecek türüdür. Genel anlamda toplum tarafından sık tüketilmese bile oldukça şifalı bir sebzedir. Birçok proteini içerisinde barındırır ve her türlü yemeği yapılıp tüketmeye uygun üründür. Sera gibi yerlerde çoğaltılması mümkündür. İşte, mantar tohumu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Mantar Tohumu Nedir Nasıl Ekilir Ve Nasıl Çoğaltılır


Mantar tohumu genel de kendi halinde doğada rüzgarın ve hayvanların taşıması yoluyla oluşup büyüyen bir türdür. Özellikle ekimi ve çoğaltımı profesyonel şekilde yetiştiriciler yoluyla yapılmaktadır. Doğada nadir şekilde belirli ortamlarda topraktan çıkmaktadır.

Mantar Üretimi

Genellikle ülkemiz de sık şekilde görülmeyen yetiştiriciliği pek olmayan mantar aslında oldukça şifalı bir sebzedir. Belirli nemde ve ortamda doğada olmadan zor şartlar altında tohum yoluyla yetiştirilebilir. Mantarların yenebilen türleri olduğu gibi zehirli ve ölüme sebep olabilecek cinsleri de mevcuttur.

Mantar Ekimi ve Çoğaltımı

Ürünü profesyonel kişiler sera gibi yerlerde büyüme şartlarına uygun şekilde yetiştirmektedirler. Her türlü hava şartlarında ve ikliminde yetiştiriciliği kolay olmayan bu kıymetli sebze oldukça şifalı bir yapıya sahiptir.

Daha çok nemli ve sıcak ortamda kendini doğada gösteren mantar çeşitli doğal yol ve çevre faktörleri ile çoğalabilmektedir. Birçok yemeğin içerisine katıldığı gibi tek başına da birçok leziz yemeğin ana ürünü olmaktadır. Proteini bol yetiştirmesi emek olan değerli bir yemek ürünü denebilmektedir. Sıklıkla tüketilmesi birçok üründen alınabilecek proteini tek başına karşılamasıyla bilinmektedir.

Yazarlar