SağlıkMastektomi Nedir, Neden Yapılır? Meme Alma Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Mastektomi Nedir, Neden Yapılır? Meme Alma Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

10.09.2021 - 15:45 | Son Güncellenme:

Mastektomi, ölüm oranları yüksek olan rahatsızlıklardan bir tanesidir. Kanser ve kalp hastalıklarının ardından dünyada ölüm etkisi oluşturmakta olan bir rahatsızlıktır. Özellikle kadınlarda en çok rastlanmakta olan bir rahatsızlık, meme kanseridir. Meme kanseri sonrasında meme dokusu üzerinde düzensiz bir çoğalma oluşmaktadır. Aşırı büyümelerin ve çoğalmalar sonucunda tümör oluşumları gerçekleşmektedir. Mastektomi, nasıl ve neden gerçekleşmektedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Mastektomi Nedir, Neden Yapılır Meme Alma Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır

Mastektomi, kadınlarda meme kanseri görülme hallerinde karşılaşılan bir durumdur. Meme dokusu üzerinde hücrelerin çoğalması ve büyümesi ile oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Mastektomi Nedir?

Mastektomi, kadınlarda en çok görülmekte olan kanserlerden bir tanesi meme kanseri için yapılmaktadır. Meme dokusu içerisinde hücre çoğalması sonrasında oluşan tümörün, ameliyat ile alınmasının bir ismidir.

Mastektomi, farklı tekniklerle birlikte ve teknoloji ile birlikte gelişmektedir. Eski dönemler içerisinde meme kanseri durumlarında daha büyük dokular alınmaktadır. Ancak yeni dönem içerisinde tümör bulunan dokular alınmaktadır.

Onkoloji bilim dalının gelişimi ile birlikte Mastektomi, daha farklı şekilde yapılmaktadır. Meme dokusunda yer alan sağlıksız dokunun alınması şeklinde gerçekleşmektedir. Son gelişen teknikle birlikte deri dokusunun doğal görünmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda görüntünün bozulmaması da mümkün bir durumdadır.

Haberin Devamı

Mastektomi ameliyatlarından sonra, hastanın isteğine bağlı olarak yapılan meme şekillendirme operasyonları yapılmaktadır. Mastektomi sonrasında hastanın durumuna bağlı olarak belli bir süre sonrasında yapılmaktadır.

Mastektomi Neden Yapılır? 

Mastektomi, yapılış amaçları arasında meme dokusu üzerinde kanser teşhisinin konması durumları bulunmaktadır. Aynı zamanda doku üzerinde kanser riskinin olması halinde de yapılmaktadır. Bu gibi durumlarda meme dokusunun çıkarılması adına yapılmakta olan bir operasyondur.

Farklı çeşitleri bulunmaktadır. Tek bir meme dokusunun çıkarılması halinde tek taraflı olarak adlandırılmaktadır. İki meme dokusunun da çıkarılması ile oluşan ise iki taraflı bir Mastektomi’dir.

Meme Alma Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Teşhislerin evrelerine bağlı olarak tedavi planları değişmektedir. Meme kanseri olma risklerine bağlı olarak operasyon öncesinde teşhis konmaktadır.

Hastalığın önlenmesi için erken dönemler içerisinde tedavi uygulanmaktadır.

Mastektomi yapılma durumları, meme dokusu içerisinde birden fazla tümör olması durumlarındadır.

Tekrar nüksetme durumlarında yapılmaktadır.

Kanser teşhisi konulan meme dokularında yapılmaktadır.

Hamile olunması halinde radyoterapi uygulanmamaktadır. Bu nedenle yapılmaktadır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
2 ay önce anne olmuştu! Neslihan Atagül'den bebeğiyle ilk poz
2 ay önce anne olmuştu! Neslihan Atagül'den bebeğiyle ilk poz

Cadde | 10.05.2025 - 14:59

Başarılı oyunculardan Neslihan Atagül ve kendisi gibi oyuncu olan eşi Kadir Doğulu ilk bebeklerine kavuştu. Günler sonra Neslihan Atagül'den oğlu Aziz ile ilk poz geldi.

Yazarlar