Sağlık Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar? Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?

03.12.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:

Yemeklerin vazgeçilmez yeşilliği maydanozun kendi gibi suyunun da faydaları çoktur. C vitamini kaynağı olan maydanoz bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Maydanoz suyu adet ağrıları için doğal ağrı kesicidir ve idrar yolu enfeksiyonuna karşı etkilidir. Antioksidan özelliği ile zayıflamaya yardımcı olan maydanoz çay olarak da tüketilir. Ancak maydanozun aşırı tüketiminin zararları olabilir. Maydanoz suyu nasıl yapılır? diyorsanız “Maydanoz suyu faydaları nelerdir, ne işe yarar?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır

Maydanoz içeriği bakımından vitamin ve mineral deposudur. C vitamini kaynağı olan maydanoz ayrıca A ve K vitaminleri de içerir. Kendi gibi maydanoz suyunun da pek çok faydaları bulunur.

Haberin Devamı

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir?

- Kilo vermeye yardım eder.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Üst solunum yolu hastalıkları ile savaşır.
- İdrar yolu enfeksiyonuna karşı etkilidir.
- Böbrek taşı düşürmeye yardımcıdır.
- Nefes darlığı ve astım hastalığına karşı faydalıdır.
- Zengin bir folik asit kaynağıdır.
- Sindirimi kolaylaştırır.
- Vücuttan toksin atımına yardım eder.
- Cildi parlaklaştırır.
- Mide ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcıdır.

Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?

Yarım demet maydanozu iyice yıkayın ve hasarlı yapraklarını ayıklayın. Üzerine 2 su bardağı (400 ml) su ekleyerek 2-3 dk. kaynatın. 10 dk. kadar demlenmeye bırakın. Ardından içebilirsiniz. Dilerseniz lezzet katmak için limon da ekleyebilirsiniz. (4)

Haberin Devamı

Maydanozlu Limonlu Çay Nasıl Yapılır?

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır

 

Taze maydanoz yapraklarını ve 1 limonun kabuklarını 2 bardak suyun içine koyun. 2-3 dk kaynatın. 5 dk demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.

Maydanoz Suyu Ne İşe Yarar?

İçerisinde fluteolin ve apigenin isimli antioksidanlar bulunmaktadır. Bunlar hücrelerin zarar görmesini engeller ve hücre yenilenmesine yardımcı olur. Kanser oluşum riskini azaltır. Bunun yanında insanlarda tip 2 diyabet oluşumunu da engellemektedir. Göz sağlığını korumada da oldukça etkilidir. Yaşlılık döneminde daha sık görülen sarı nokta hastalığının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Maydanoz suyu yağ yakımına yardımcı olur ve ödem atımını kolaylaştırır. Düzenli tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi hızlandırır. Ayrıca idrar yolları enfeksiyonuna karşı da etkilidir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Maydanoz Suyu Zararları Nelerdir?

Maydanoz suyu genellikle kilo vermede tercih edilen bir yeşilliktir. Fakat sadece kilo verme konusunda tercih edilen bir ot değildir. Özellikle içeriğinde bulunan A, C ve K vitaminleriyle ön plana çıkıyor. Birçok vitamin ve mineral içeren bu yeşillik insanların çok fazla tükettiği bir üründür. Pek çok kişi maydanoz tüketmenin herhangi bir sağlık sorununa neden olup olmadığını araştırıyor. Bu bitki içerisindeki mineraller nedeniyle insan sağlığına fayda sağladığı biliniyor. Yapraklarında bulunan enerji ve karbonhidratlar insan vücudunun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılıyor.

Maydanoz suyu da çok faydalı olarak biliniyor. Maydanoz suyu içerisinde de aynı şekilde birçok vitamin ve mineral çeşidi bulunuyor. Maydanoz suyunun nasıl yapıldığı da tüketmek isteyen kişilerin öğrenmek istediği bir konudur. Maydanoz suyunun çok tüketilmesi bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Maydanoz suyunun çok fazla tüketilmesi insana bazı zararlar verir. Bu zararlar şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı

- Kansızlık
- Karaciğer hastalıkları
- Böbrek hastalıkları
- Kanama bozukluğu
- Şeker hastalığı

Kimler Neden Maydanoz Suyu Tüketmemelidir?

Maydanoz suyunun faydası olduğu kadar çok tüketilmesi durumunda zararları da bulunuyor. Özellikle bazı kişilerin maydanoz suyu tüketmesi büyük sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu kişiler arasında şeker hastaları ve hamileler bulunuyor. Gebelik döneminde olan kadınlar maydanoz suyu tüketmemesi gerekiyor. Bebek sağlığına doğrudan etki edeceğinden son derece zararlıdır. Şeker hastaları da doktorlarından onay almadan maydanoz suyu tüketmemelidir.

Kanama bozukluğu da maydanozun iyi gelmediği bir sağlık sorunudur. Kanama bozukluğu olan kişilerin maydanoz suyu tüketmesi durumunda, kanın pıhtılaşması yavaşlar. Bu tür hastalıklara sahip olan kişiler maydanoz suyu tüketmeden önce doktorlarından gerekli olan izni ve bilgiyi alarak maydanoz suyunu tüketmelidir.

Haberin Devamı

Maydanoz Suyu Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır

 

Maydanoz Suyu Günde Kaç Bardak İçilmeli?

Günde bir bardak tüketilmelidir. Fakat 15 günden fazla limonlu maydanoz kürü tüketilmemesi çok önemlidir. Yoksa maydanoz suyu faydaları yerine zarar görülebilir. 15 gün kadar kullanıldıktan sonra 10 gün ara verilmeli, arkasından tüketmeye devam edilmelidir.

Adet Döneminde Maydanoz Suyu İçilir Mi?

Kan akışını hızlandırma gücü sayesinde adet kanamasının zamanında gerçekleşmesinde oldukça etkilidir. Adet gününüzden yaklaşık 3-4 gün önce maydanozu kaynatıp suyunu süzün. Maydanoz suyunu 30 dakika soğumaya bırakın. Günde birkaç bardak bu maydanoz suyunu içerek adetinizin hızlıca söktürülmesini sağlayabilirsiniz.

Yazarlar