Sağlık Meme Cerrahisi Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Meme Koruyucu Cerrahi Ne Demektir?

Meme Cerrahisi Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Meme Koruyucu Cerrahi Ne Demektir?

03.04.2021 - 12:52 | Son Güncellenme:

Bilindiği üzere sağlık alanında birçok dal bulunur. Hastalıklara daha iyi tanı koyma, her hastaya özel olarak tedavi yöntemi geliştirme ve en iyi sonuçları elde etme amacıyla tıp, kendi içerisinde departmanlara ayrılır. Meme cerrahisi de bunlardan birisi olup kadınlarda oluşan rahatsızlıkları tedavi eder. Meme cerrahisi nedir, hangi hastalıklara bakar ve meme koruyucu cerrahi ne demektir detayları ile derledik.

Meme Cerrahisi Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar Meme Koruyucu Cerrahi Ne Demektir

 Bilindiği kadınlara özgü bir bileşen olan meme birçok hastalığı bünyesinde barındırabiliyor. Özellikle son yıllarda büyük farkındalık geliştirilen meme kanseri bunlardan birisi olup erken teşhisinde büyük avantaj sağlıyor. Meme cerrahisi alanında uzmanlaşmış doktorlar da sizlere tam olarak bu alanda yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

 Meme Cerrahisi Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar?

 Meme cerrahisi denilince akıllara gelen ilk şey kanserdir. Meme kanseri oldukça ciddi konulardan birisi olup erken teşhisi ile hastalığın önüne geçilmesi mümkündür. Meme cerrahisi alanında çalışmalar yürüten hekimler kadınlarda oluşabilecek bu rahatsızlığa karşı yenilikçi çalışmalar yürütmektedir. Özellikle kanser süresi boyunca kadınların ihtiyaç duyacakları moral, hızlı tedavi ve yeni göğüs implantı ile önemli rol oynuyorlar.

 Meme cerrahisi alanında ihtisas yapan hekimler göğüs bölgesinde oluşan kist, tümör ve kanser gibi vakaları yakından takip edip hastalıkların karakterini belirliyor. Göğüs bölgelerinde ağrı, sertlik ya da yanma gibi şikayetler ile kendilerine başvuran hastaların sorunlarını buluyor.

Haberin Devamı

 Tümör, kist ya da kanser gibi hastalıkları teşhis edip iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunu buluyor. Her hastalık tipine uygun olarak farklı tedavi yöntemleri izleyerek bazı durumlarda kadınların göğüslerini almaya gerek bile kalmadan sorunu gideriyor.

 Meme Koruyucu Cerrahi Ne Demektir?

 Meme koruyucu cerrahide temel amaç kanser, kist ve tümör gibi rahatsızlıklara yakalanan kişileri göğüslerine herhangi bir zarar vermeden hastalık sürecini atlamalarına yardımcı olmaktır. Bir başka deyişle meme kanseri rahatsızlığına yakalanan kimselerde göğüs alma gibi zorunluluklar önceden yapılırken gelişen teknoloji ile artık bu rahatsızlıkları hastanın göğüslerine zarar vermeden, yapısal bütünlüğünü bozmadan ve esnekliğini koruyarak gidermek mümkün oluyor. Böylelikle her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri artık korkulu bir rüya olmaktan çıkıp daha kolay şekilde atlatılması sağlanıyor.

Yazarlar