Sağlık Memede Kitle Nedir, Nasıl Anlaşılır? Sağ Ya Da Sol Memede Kitle Neden Olur?

Memede Kitle Nedir, Nasıl Anlaşılır? Sağ Ya Da Sol Memede Kitle Neden Olur?

07.09.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Göğüslerde oluşabilen birçok ciddi hastalık bulunuyor. Özellikle memede kitle oluşumu büyük bir sağlık sorunu olabiliyor. Kişiler memede bir kitlenin olup olmadığını nasıl anlayacağını merak ediyor. Sağ veya sol memede kitle olmasının bir farkı olup olmadığını araştırabiliyor. Memede kitle nedir, nasıl anlaşılır? Sağ ya da sol memede kitle neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Memede Kitle Nedir, Nasıl Anlaşılır Sağ Ya Da Sol Memede Kitle Neden Olur

Memede kitle bazı nedenlerden dolayı oluşabilir ve birçok evresi bulunur.

Haberin Devamı

Memede Kitle Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Göğüslerde oluşan bazı sağlık sorunları vardır. Özellikle göğüslerde yaşanan bu sağlık sorunları bazen hayati riskler oluşturabiliyor. Bazı belirtiler gösteren kişiler bu belirtileri takip ederek bir sonuca ulaşmaya çalışıyor. Göğüs hastalıklarından birisi olan kitle herkesin korktuğu bir durumdur. Göğüslerde görülen kitlelerin nasıl anlaşılacağı da merak edilen bir konudur. Kişiler belirtilerini araştırarak meme kitlesi olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Bu duruma bir tanı koyulabilmesi için öncelikle doktorların gerekli muayene işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Göğüslerde çıkan kitlenin neden oluştuğu veya hangi kısımda olduğu önemli bir detaydır. Bu durum hep erkeklerde hem de kadınlarda görülebilecek bir durumdur. Genellikle 35 yaş altı kadınlarda daha çok görülür. Meme de oluşan kistler kanser olmayan içi sıvı dolu keseciklerdir. Regl öncesinde başlayarak sıkıntı ve strese dayalı olarak göğüslerde görülebilir. Menopoza girmemiş kadınların büyük bir kısmında görülebilen bir hastalıktır. Meme kontrolleri yapıldığında ele gelen bir kist bazen zararsız bazen de kanserin belirtisi olabiliyor.

Haberin Devamı

Sağ ya da Sol Memede Kitle Neden Olur?

Meme kitleleri kişilerin kendine yapacağı bazı hareketlerle anlaşılabilir. Göğüslerde yapılacak kontrollerde bazen ele kitleler gelebilir. Bu kitleler elle anlaşılabilir seviyededir. Bu durumlarda yapılması gereken bir sağlık kuruluşuna gitmektir. Çünkü kitlelerin birçoğu kanseri işaret edebiliyor olabilir. Son derece ciddi bir hastalık olup olmadığına karşı erken tanı koyulması önemli bir detaydır. Meme kanserine yakalandığını düşünen kişilerde bazı belirtiler görülür. Bu belirtilerin olmadığı durumlarda kistin zararlı olduğu pek görülmez. Meme kanserinin belirtileri şu şekildedir;

  • Memenin büyüklüğü ve şekil değişiklikleri
  • Meme ucundan akıntı gelmesi
  • Koltuk altında oluşan ağrılar
  • Memede sertlik
  • Sağ veya sol memede kitle görülmesi
Yazarlar