Sağlık Menisküs Ağrısı Nasıl Geçer? Ağrı Nerelere Vurur?

Menisküs Ağrısı Nasıl Geçer? Ağrı Nerelere Vurur?

12.09.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

Fiziksel olarak en ciddi hastalıklar arasında menisküs gelmektedir. Özellikle uzun süreli kişide ciddi sorunlar yaratması ile beraber, önemli derecede ağrı ortaya çıkarabilmektedir. Peki, menisküs ağrısı nasıl geçer? Ağrı nerelere vurur? İşte bu konular üzerine merak edilen farklı bilgileri derledik. 

Menisküs Ağrısı Nasıl Geçer Ağrı Nerelere Vurur

 

 

 Sporcu sakatlığı olarak da bilinen menisküs, aynı zamanda günlük yaşamda pek çok insanın yaşayabileceği sağlık sorunlarından biridir. Böyle bir rahatsızlık özellikle tedavi sürecine kadar çok ciddi ağrılar ortaya çıkarabilmektedir. Bu ağrıların giderilebilmesi için ise birtakım yöntemler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Menisküs Ağrısı Nasıl Geçer?

 

 Menisküs mutlaka tedavi edilmesi gereken ve cerrahi yöntem üzerinden ele alınan sorunlardan biridir. Bağların kopması üzerinden hareket dahi edemeyecek noktaya getiren menisküs, bir o kadar ciddi bir ağrı yaratabilmektedir. Tedavi öncesi ise menisküs ağrıları gidermek adına yapılması gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

 

 - Ağrı kesici ilaçlardan faydalanmak mümkün.

 - Soğuk kompres tedavi uygulanabilir.

 - Diz bölgesini aktif bir şekilde kullanmaktan uzak durulmalıdır.

 - Mümkün olduğu kadar hareket etmeden dinlenmek gerekir.

 

 Genel anlamda yukarıdaki çözüm yöntemleri özellikle menisküs ameliyatı olmadan önce ele alınması gereken ağrıyı azaltma veya bitirme yöntemleridir.

 

 Ağrı Nerelere Vurur?

Haberin Devamı

 

 Diz bölgesinde meydana gelen menisküs sorunu, özellikle diz eklemleri kısmında ağrıya sebep olabilmektedir. Özellikle yırtığın bulunduğu menisküs bölgesindeki diz ekleminde hemen veya birkaç saat içerisinde şişlik oluşur. Böylece şişliğin meydana gelmesi ile beraber diz eklemi olduğu bölgede önemli oranda ağrılar meydana gelmektedir.

 

 Menisküs Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 

 Başta sporcular olmak üzere aynı zamanda toplumda birçok kişide menisküs sorunu ortaya çıkabilmektedir. Tabii bunun için ve böyle bir durum söz konusu olduğunda hangi doktora gidilmesi gerektiği merak edilen konulardan biridir. Menisküs gibi önemli yaralanmalar söz konusu olduğu zaman ortopedi ya da bir travmatoloji uzmanına başvurmak gerekmektedir.

 

Yazarlar