Editörün Seçtikleri Milliyet’in ruhu genç

Milliyet’in ruhu genç

05.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

52’nci gurur yılı gecesinde, yıllardır ilk günkü heyecanı taşıyan ‘ustalar’ önce ödüllerini aldı, sonra gençlere uydu

Milliyet’in ruhu genç

Milliyet’in ruhu genç

52’nci gurur yılı gecesinde, yıllardır ilk günkü heyecanı taşıyan ‘ustalar’ önce ödüllerini aldı, sonra gençlere uydu

İSTANBUL Milliyet

Milliyet Gazetesi’nin 52. yaşı, önceki akşam, Doğan Medya Center’da (DMC) kutlandı. Törende ‘2001 Milliyet Ödülleri’nin yanı sıra, gazetemize 35, 25, 20 ve 10 yıl hizmet veren çalışanlara da plaket ve ödülleri verildi. Gazete çalışanları, ödül töreninin ardından gönüllerince dans ederek, bu coşkuya ortak oldu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y. Yılmaz, Milliyet’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin 78 yıllık ömründe ortaya çıktığını ve Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerinden güç alarak ayakta kaldığını söyledi.

Gündem yarattık’
Türkiye gündemini yakalamakla kalmayan, gündemi yaratan bir gazete olmayı başaran Milliyet yayın hayatına başladığında Türkiye nüfusunun yüzde 89’unun daha dünyaya gelmemiş olduğunu hatırlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu açıdan bakınca, Milliyet’in yaşlı bir kurum olduğunu söyleyebilir insan. Ama böyle olmadığını biliyoruz. Hepimizin ikinci evi sayılabilecek bu binada şöyle, kısa bir tur atmak bile nasıl bir canlılık ve hareketliliğin hâkim olduğunu görmemize yeter. Bu binaya gerçek ruhunu verenin de bu gençlik ve dinamizm olduğunu düşünüyorum. Bunu söylerken birlikte çalıştığımız ağabeylerimizin aktardıkları çalışma azmini, tecrübelerini, gölgede kalma pahasına ışık tutarak yolumuzu aydınlatmalarını ihmal etmiyorum elbette. Milliyet’i 52 yıldır ayakta tutan şeyin bu iki gücün sentezinden doğduğuna inanıyorum. Gençliğin deneme cesareti ve tecrübenin hataları azaltan kararlılığı..."

İşte Milliyet’in ‘genç ustaları’
Milliyet 2001 Ödülleri’nin dağıtılmasının ardından plaket ve ödüllerini alan, gazetemize 35, 25, 20 ve 10 yıl hizmet veren çalışanlar şöyle:
35 Yıl: Hasan Pulur, Muzaffer Bal ve Nihat Geven.
25 Yıl: Yalçın Çınar, Garbis Özatay, Hikmet Dinç, Ümran Akıncıoğlu, Tülay Lokman ve Burhan Bıçakçı.
20 Yıl: Tunca Bengin, Aziz Kalaycı, Haslet Soyöz ve Tamer Heper.
10 Yıl: Taha Akyol, Olgun Toraman, Necdet Sunker, Selçuk Eskiili, Abdullah Aras, Yaşar Bilir ve Çetin Aynacı.




YAŞAM















Yazarlar