Evcil Hayvan Muhabbet Kuşlarına Konuşma Eğitimi Nasıl Verilir?

Muhabbet Kuşlarına Konuşma Eğitimi Nasıl Verilir?

28.10.2021 - 15:43 | Son Güncellenme:

Evde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında muhabbet kuşları yer alıyor. Farklı renkleri, sevimli görüntüleri ve eğlenceli tavırları ile en sevilen hayvanlar içinde yer alıyor. Özellikle de pek çok farklı kelimeyi söylemeleri nedeni ile muhabbet kuşları en sevilen hayvanlar içinde yer alıyor. Muhabbet kuşlarına konuşma eğitimi nasıl verilir sizler için derledik.

Muhabbet Kuşlarına Konuşma Eğitimi Nasıl Verilir

Muhabbet kuşlarının bakımı da çok zor olmadığı için eve çok ayrı bir neşe katar. Bu nedenle de bu hayvanlar, çok fazla tercih ediliyor. Muhabbet kuşlarını konuşturabilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı bazı durumlar vardır.

Haberin Devamı

Muhabbet Kuşlarına Konuşma Eğitimi Nasıl Verilir?

Muhabbet kuşunun konuşması için mutlaka onunla sürekli ilgilenmek gerekir. Onunla belli bir kelime üzerinde sürekli çalışma yapmak gerekir. Hatta gün içinde defalarca aynı kelimenin ona karşı söylenmesi gerekir. Bu sayede muhabbet kuşu bir süre sonra konuşmaya başlar.

Aynı zamanda muhabbet kuşlarının hangi kelimeleri daha fazla söylediği de dikkate alınması gerekir. Bu kelimeler üzerinden yapılacak çalışmalar sayesinde, kısa süre içinde muhabbet kuşlarının o kelimeyi ağzından çıkarmaya başlar. Aynı zamanda birden fazla kelimeyi akıllarında tutma yetenekleri olduğundan dolayı, bu sözcükleri arka arkaya söyleyebilirler.

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?

Haberin Devamı

Muhabbet kuşunu etkili bir şekilde konuşturabilmek ve eve en iyi şekilde alıştırmak için ona çok iyi bir eğitim vermek gerekir. Bu konuda da özellikle de yavru döneminde muhabbet kuşu almak çok önemli husustur. Tıpkı çocuklarda olduğu gibi muhabbet kuşlarının yavruları da küçük yaşta pek çok şeyi öğrenir. Özellikle de yavruluk döneminde onlarla oyunlar oynamak elde tutmak ve onlara güven verir. Muhabbet kuşlarının insandan korkmasına önler. Bu da kuşların perdelere yapışmasına ya da evin içinde deli gibi kanat çırparak uçmasına engel olur.

Yazarlar