Evcil Hayvan Muhabbet Kuşlarında Gaga Kesimi Neden Ve Ne Zaman Yapılır?

Muhabbet Kuşlarında Gaga Kesimi Neden Ve Ne Zaman Yapılır?

26.10.2021 - 13:08 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşları insanların arkadaşları haline gelmiştir. Evlerde sıklıkla beslenen ve oldukça evcil hayvan kategorisine giren muhabbet kuşlarında gaga kesimi neden ve ne zaman yapılır sorusuna yanıt aranmaktadır. Muhabbet kuşlarının bakımları arasında önemli yer tutar. Muhabbet kuşlarında gaga kesimi kim tarafından yapılmalıdır neden gaga kesimi yapılır ve ne zaman yapılır detayları ile derledik.

Muhabbet Kuşlarında Gaga Kesimi Neden Ve Ne Zaman Yapılır

Muhabbet kuşları evlerin vazgeçilmez evcil hayvanları arasında ön sıralarda yer alır. Muhabbet kuşlarının insanlarla olan iletişimi çok sıcaktır. Hatta muhabbet kuşları insanlarla yaşamaya o kadar alışmıştır ki zamanla konuşmayı dahi öğrenirler ve birlikte iletişime geçerler.

Haberin Devamı

 Muhabbet Kuşlarında Gaga Kesimi Neden Yapılır?

 Evcil hayvanlar arasında yer alan muhabbet kuşları evlerin içerisinde özgürce dolaşırlar. Gagaları ile etrafa zarar vermemesi için belirli periyodlar da kesim yapılmaktadır. Gaga kesiminde dikkat edilmesi gereken derinden asla kesilmemesi olmalıdır. İlk etapta bir veterinerden destek alınması en sağlıklısı olacaktır.

 Muhabbet Kuşlarında Gaga Kesimi Ne Zaman Yapılır?

 Muhabbet kuşlarının gagaları belirli süre zarfında uzar ve uzadıkça uçları incelir ve keskinleşir bu durumda kesilmesine uygun zaman incelme ve keskinleştiği zamanlardır.

Yazarlar