Evcil Hayvan Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır Ve Yıkanmaya Alıştırılır?

Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır Ve Yıkanmaya Alıştırılır?

27.10.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

Her canlının olduğu gibi muhabbet kuşlarının da temizlenmeye ihtiyacı vardır. Muhabbet kuşları, bu ihtiyaçlarını genellikle kendileri karşılar. Yine de ev ortamında yaşayan muhabbet kuşları normalde daha çok kirlenmeye maruz kalabilecekleri için zaman zaman daha detaylı bir bakıma ihtiyaç duyabilir. Muhabbet kuşu nasıl yıkanır ve yıkanmaya alıştırılır sizler için derledik.

Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır Ve Yıkanmaya Alıştırılır

Muhabbet kuşları için üretilen kuş kafeslerine kolaylıkla takılabilen kuş banyolukları, kuşların bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok iyi bir bakım sağlar.

Haberin Devamı

 Muhabbet Kuşu Nasıl Yıkanır ve Yıkanmaya Alıştırılır?

 Muhabbet kuşlarına banyo yaptırma sıklığının 2 haftada bir olması gerekir. Hava şartlarının durumuna göre ayda 1 defa kuşunuza banyo yaptırabilirsiniz. Muhabbet kuşlarının ne zaman temizlenmeye ihtiyacını olduğunu kısa bir gözlem yaparak anlayabilirsiniz. Eğer muhabbet kuşunuz sürekli olarak gagası ile vücudunu temizlemeye çalışıyorsa, bu davranışı onun banyo yapma zamanın geldiğini ve kirlenmiş olduğunu gösterir.

 Muhabbet Kuşları Hangi Yöntemlerle Yıkanır?

 Aslında muhabbet kuşlarına banyo yaptırmak için kullanılan birkaç yöntem vardır. İlki kuş banyoluğudur. Bu banyoluklar, muhabbet kuşunuzun kendi kendine duş almasına ve duş almaya alışmasına yardımcı olur. Bunun için yapmanız gereken ılık derece bir miktar suyu banyoluğa koyarak, suyun içine bir miktar muhabbet kuşu oyuncağı ve kuş yemi koyduğunuzda kuşunuzun suya girmesini kolaylaştırmaktır.

Haberin Devamı

 Muhabbet kuşları, suya alıştığı zaman kendi hareketleri ile rahatlıkla temizlenebilirler. İlerleyen aşamalarda kuşunuz bu durumu bir alışkanlık haline getirebilir. Bu nedenle kuş banyoluğu kullanmayı tercih ettiğiniz zaman, muhabbet kuşunuzun bakımını ve temizliğini yapmak çok daha kolay olur. Muhabbet kuşlarını yıkamanın en çok tercih edilen diğer yöntemi ise, kuşu musluğun altında yıkamaktır. Fakat bu yöntem, kuşunuzu biraz rahatsız edebilir ve kaçmak isteyebilir. Musluk altında çok tazyikli suya maruz bırakmadan ılık su ile kuşunuzu yıkayabilirsiniz.

Yazarlar