Püf Noktası Muhabbet Kuşu Ne Yer, Nasıl Beslenir? Muhabbet Kuşlarının Sevdiği Besinler Nelerdir?

Muhabbet Kuşu Ne Yer, Nasıl Beslenir? Muhabbet Kuşlarının Sevdiği Besinler Nelerdir?

01.07.2020 - 17:26 | Son Güncellenme:

Evimizde muhabbet kuşu beslemeyi hepimiz severiz. Pek çoğumuzun evinde ise muhabbet kuşu vardır. Muhabbet kuşu beslemek isteyenlerde muhabbet kuşları hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Muhabbet kuşlarının kendine has özellikleri bulunur. Özellikle son aylarda muhabbet kuşları hakkında yoğun bilgi edinme isteği yaşanmaktadır. Peki, muhabbet kuşu ne yer? Muhabbet kuşu nasıl beslenir? Muhabbet kuşlarını sevdiği besinler nelerdir? İşte Muhabbet kuşları hakkında tüm detaylar.

Muhabbet Kuşu Ne Yer, Nasıl Beslenir Muhabbet Kuşlarının Sevdiği Besinler Nelerdir

Muhabbet kuşu ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Muhabbet kuşlarının yemesi gereken yemler ve beslenme şekli bulunur.

Muhabbet Kuşu Ne Yer?

Muhabbet kuşlarının yediği sebzeler bulunmaktadır. Muhabbet kuşlarının yediği sebzeler şu şekildedir;

Havuç: Havuç muhabbet kuşlarının sevdiği en lezzetli sebzelerden biridir. Havucu dilimleyerek muhabbet kuşunuza verebilirsiniz. Keyifle yiyecektir.

Marul: Marul da muhabbet kuşlarının tercih ettiği bir sebzedir. Yine küçük küçük dilimleyerek verebilirsiniz. Fazla vermeniz durumunda ise muhabbet kuşunuz ishal olabilir.

Maydanoz: Maydanoz da tercih edebileceğiniz bir sebzedir. C vitamini deposudur. Rahatlıkla muhabbet kuşunuza verebilirsiniz.

Brokoli: Muhabbet kuşlarının keyifle tükettiği bir diğer sebze ise brokolidir.

Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir?

Muhabbet kuşu beslerken temel olarak kuşun tercih ettiği yemleri temel gıda olarak seçmelisiniz. Muhabbet kuşları farklı ve alışkın olmadığı yem türlerini yediği takdirde kolay hastalanabilen bir kuş türüdür. Bu yüzden beslenmesine ve suyuna ekstra olarak dikkat etmelisiniz. İyi beslenen ve suyu eksik edilmeyen bir muhabbet kuşu daha da sağlıklı ve daha çok ses çıkaran bir kuş olacaktır. Muhabbet kuşlarınız için tek tipte bir yem belirlemelisiniz. Yem değişikliğini çok yapmamanız kuşun daha sağlıklı büyümesini sağlayacak.

Ayrıca kuşunuza yem verirken suyunu da mutlaka ihmal etmemeniz gerekir. Muhabbet kuşları bol su tüketen canlılardır. Dolayısıyla her yem verdiğinizde suyunu da mutlaka tazelemelisiniz. Suyunu her gün kontrol ederek eğer bitmişse tazelemelisiniz. İmkanınız varsa dişi ve erkek muhabbet kuşu besleyebilirsiniz. Böylece muhabbet kuşlarınız daha hareketli olacak ve daha iyi beslenecektirler.

Muhabbet Kuşlarının Sevdiği Besinler Nelerdir?

Yarın dal darı muhabbet kuşlarının en sevdiği besinlerden biridir. Kuşunuzu bu besin ile beslemeniz onun sevdiği besinler ile büyümesine yardımcı olacaktır. Muhabbet kuşlarının sevdiği bir diğer besin ise buğday ve pirinçtir. Buğday ve pirinci herhangi bir şekilde öğütmenize gerek kalmadan kuşunuza verebilirsiniz. Muhabbet kuşları buğday ve pirinçlere bayılır ve afiyetle tüketir. Özellikle erişkin bir muhabbet kuşunuz varsa buğday ve pirinç vererek onun en sevdiği besinler ile büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

Yazarlar