Editörün Seçtikleri Müslüm Baba savaşı

Müslüm Baba savaşı

14.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Müslüm Baba savaşı

Müslüm Baba savaşı


Fanatikler konser salonunu dağıttı. Kavga çıktı, koltuklar havada uçtu. Arbedede, bir yumruk ta Müslüm Gürses'in suratına geldi


       Organizatörlerin salon kirasını ödememesi nedeniyle Müslüm Gürses'in iki gün gecikmeli verdiği Sivas Konseri'nde olaylar çıktı. Kendisine çiçek vermek isteyen bir hayranının yumruğu Gürses'in suratında patladı, seyirciler söktükleri koltukları birbirine attı.
       Organizasyon bozukluğu nedeniyle iki gün gecikmeli olarak önceki gün 4 Eylül Spor Salonu'nda verilen Gürses konserine ilgi az oldu. Konser saatine kadar yeterli satış yapılamayınca, bilet fiyatları 100 bin liraya kadar düştü. Gürses'in eşi Muhterem Nur, salon kapısında bilet satışına nezaret ederken salonda biriken Müslüm fanatikleri, Gürses'in sahneye çıkmasıyla birlikte ona ulaşmak için izdiham yarattı. Gürses'in etrafında etten duvar örülürken, Gürses'e ulaşmak isteyen hayranlarıyla korumalar arasında sık sık tartışma yaşandı.
       Gürses ikinci parçasını seslendirirken, salonda yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için tribünlerde yer yer kavgalar yaşandı. Bu arada hayranlarından biri Gürses'e çiçek vermek isterken, korumalarla tartışmaya başladı. Çıkan arbedede izleyicinin yumruğu sanatçının suratına geldi. Kalabalığın ortasında kalan Gürses, emniyet güçlerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu. Ancak, tüm çabalara rağmen izleyicilerin taşkınlığı önlenemedi. Çevik kuvvet ekiplerinin salona girişi, izleyicilerce protesto edildi. Polisle izleyiciler arasında salonda kovalamaca yaşandı. Gürses salonu terkederken, konserin iptal edildiği yönündeki anonstan sonra, salondaki izleyiciler çılgına döndü ve koltukları parçalayarak sahneye attı. Olaylar daha sonra güçlükle bastırıldı.


Yazarlar