Yaşam Nice yıllara HASAN ABI

Nice yıllara HASAN ABI

13.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hasan Cemal, gazetecilikte 40’ıncı yılı geride bıraktı. Cemal için düzenlenen sürpriz parti, basının önemli isimlerini bir araya getirdi

Nice yıllara HASAN ABI

Milliyet yazarı Hasan Cemal için önceki gece Beyoğlu Asmalımescit’teki Yakup’ta sürpriz bir parti düzenlendi. Hasan Cemal’i ‘çaktırmadan’ Yakup’a getirme görevini, Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ üstlenmişti. Meslektaşları Cemal’i alkışlarla karşıladı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, geceye Hürriyet Gazetesi İcru Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile birlikte geldi.
Gecenin en mutlu ikilisi, Hasan Cemal’in kızları Elif ve Defne’ydi. Hasan Cemal’in eşi, Hürriyet Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, organize ettiği gecenin hikâyesini anlattı. Mikrofonu eline alan Cemal, “Birkaç ay önce Hasan bana, ‘Bu yıl meslekte 40’ıncı yılım’ dedi. Sonra da, ‘Ama sakın bir parti falan düzenleme’ diye de ekledi. Üzerime alındım ve hemen bir organizasyona giriştim. Mesleki deformasyon herhalde” demesi, gecenin konuklarını kahkaya boğdu.

Öymen’e özel teşekkür
Ayşe Sözeri Cemal, konuşmasının sonunda gecenin ikinci sürprizini açıkladı. Hasan Cemal’in 37 arkadaşı, ortak anılarını ‘Kırk Yıllık Gazeteci: Hasan Cemal’ adlı kitapta toplamıştı. Kitabın kendisine sunulmasından sonra bir konuşma yapan Hasan Cemal, eşine, organizasyonda emeği geçenlere ve geceye katılan meslektaşlarına teşekkür etti. Çok duygulandığını söyleyen Cemal, şöyle devam etti:
“Aslında geçen kasım ayında tam 40 yılı doldurdum. Ayşe’yle New York’ta birlikte kutladık. Oradan Altan Öymen’e bir mesaj gönderdim. Neden o derseniz? Kendisi hem meslek büyüğümdür, hem Doğan Avcıoğlu’ndan sonra, kardeşi Örsan Öymen’le beni mesleğe sokan kişidir. Haber nasıl yazılır, başlık nasıl çıkarılır, hız neden önemlidir, ondan öğrendim. Beni gazeteci olarak ilk bilen de Öymen’dir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. ANKA’da mesleğe başladığım birçok arkadaşım artık yok, Avcıoğlu ve Uğur Mumcu gibi.”



TÜRK?BASINI ‘ZİRVE’?YAPTI

Geceye katılan diğer gazeteciler arasında Hasan Pulur, Altan Öymen, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök, Mehmet Y. Yılmaz, Hıncal Uluç, Tayfun Devecioğlu, Taha Akyol, Yalçın Doğan, Mehmet Tezkan, Cengiz Çandar, Ferhat Boratav, Mehmet Ali Birand, Ümit Aslanbay, Celal Başlangıç, Meral Tamer, Osman Ulagay, Ali Acar, Ece Temelkuran, Okay Gönensin, Tuğrul Eryılmaz, Erdoğan Aktaş, Ümit Kıvanç, Yıldırım Türker, Enis Berberoğlu, Oral Çalışlar, İsmet Berkan, Murat Belge, Asaf Savaş Akat, Mustafa Karaalioğlu, Eyüp Can, Yavuz Baydar, Şahin Alpay, Emre Aköz, Ali Bayramoğlu, Bülent Erkmen ve Akif Beki vardı.

Nice yıllara HASAN ABI

Hasan Cemal, masaları tek tek dolaştı, keyifli sohbetlere konuk oldu.

Nice yıllara HASAN ABI


Vatan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı, Hasan Cemal’i tebrik etti.

Nice yıllara HASAN ABI


Hasan Cemal, 1998’den beri Milliyet’te yazıyor. O gece Milliyet’in yazı işleri kadrosuyla kadeh tokuşturdu.

Nice yıllara HASAN ABI


Selahattin Duman, “Buraya Hasan Cemal için gelmedim. Bedava yemek için geldim” diyerek herkesi güldürdü.

Nice yıllara HASAN ABI


“Bu kadar gazeteci, bu sürprizi nasıl saklayabil-di?” sorusu, gecenin en çok yanıt aranan sorusuydu.

Nice yıllara HASAN ABI


Sürpriz partinin en mutlu isimleri Hasan Cemal’in kızları Defne ve Elif Cemal’di.

Yazarlar