Kız Çocukları Günü .. Mutlu Kızlar Diliyorum..

Tespitim şudur ki bir anne doğacak çocuğunun erkek olmasını saplantılı şekilde istiyorsa yaşamında değer görmemiş, kız olduğu için incinmiş, küçük ve yararsız görülmüştür. Böyle büyüyen anne kendi kaderini devralacak bir evlat sahibi olmak istemez. Çünkü anneler ister ki evlatları dünyada gün yüzü görsün ..
Bu kadınları yargılamaktan önce anlamak gerek.
Toplumun yüzdesi kabarık bir bölümü böyle annelerden oluşuyor.
Oysa ki bu döngüyü kıracak olan yine anneler.
Kararlı, risk alacak, göğüs gerecek -ki bunu yapmış onlarcası var-.
Daha bu gün bir tanesinin hikayesini gözlerimde bulutlarla dinledim.

Haberin Devamı

Ben bu konuda şanslıydım. Babamın son kızı. Babamın aydınlanma dönemine denk gelen yaşatımda, -ki öncesi kız çocukları ve eşitlik konusunda çok parlak değilmiş- beraber yürüdüğümüz yol kısa da olsa babamın yapıştırdığı, iliklerime işleyen "değerli" etketi beni hayatım boyunca idare etti. O bana ilk "çok" değer verendi. 12 yaşımdan sonra benimle kalamasa da sevgiyle sardığı kalbim ona kalan yıllarımın güzelliğini borçlu.
O benim kahramanımdı, lakin beni de kendine kahraman seçmişti. Yapamassınlarla dolmadı kulaklarımı. Hep sen yaparsınlarla umut ekti kalbime.
Kız olmanın hiç bir dezavantajı olmadı hayatımda desem yeridir.
İki evladım da kız.
Gözlerinde ışıltılı meşaleler taşıyorlar.
Aynı erkek çocukarı gibi kafaları, kafalarının içinde beyinleri, dünyayı algılayan idrakları ve alet yapabilen elleri var. İnanmazsınız aynı erkek çocuklarının olduğu gibi; umud ediyor, dünyayı kendi renklerine boyuyor ve hayal kuruyorlar.

Ve baba konusunda en az benim kadar şanslılar.
Ayşe bazen "kızlar bu işi yapabilir mi baba?" dediğinde, her seferinde kararlılıkla "kızlar da erkeklerin yaptığı her işi yapabilir" diyen ve bunu kalbinin derinliklerinde bilen, duyan bir babaları var.
Onlar da bunu bilmenin naneli, hafifleten ve kolaylaştıran tadıyla büyüyorlar. Ben bu manzaraya şahit odukça aileme duyduğum muhabbet büyüyor... beraberinde şükrüm ve dualarım da.
Kızımın birinin adı Ayşe .
Hz. Ayşe gibi cabbar, kararlı ve güçlü olsun diye. Ki az da olsa islam tarihi bilen bilir Hz.Ayşenin söz sahbi bir kadın olduğunu.
Umuyorum ki kızlarım ve tüm kız çocuları için daha adil bir dünya inşaa ederiz beraberce. Ama önce onlara herkes gibi ve herkes kadar değerli olduklarını yüzlece binlerce kez hatırlatarak ve ezberleterek.
Nigar ÖZALP

Haberin Devamı


Çocuklu maceralarımızın diğer bölümleri için...

https://www.facebook.com/ANNEEBAK/