Sağlık Nöral Terapi Nedir, Ne İşe Yarar? Hangi Hastalıklarda Nöral Terapi Tedavisi Uygulanır?

Nöral Terapi Nedir, Ne İşe Yarar? Hangi Hastalıklarda Nöral Terapi Tedavisi Uygulanır?

13.03.2021 - 12:50 | Son Güncellenme:

Nöral terapi, otonom sinir sistemi bozukluklarında tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Parazit olarak bilinen hastalığın yaşandığı alanları takip ederek, kişilere iyileşmeleri için gereken tedavi yöntemini sağlamaktadır. Sizler için nöral terapi nedir, ne işe yarar hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Nöral Terapi Nedir, Ne İşe Yarar Hangi Hastalıklarda Nöral Terapi Tedavisi Uygulanır

Nöral terapi, kişilerin iyileşmesine yardımcı olan bir enjeksiyon tedavisidir.

Haberin Devamı

Nöral Terapi Nedir, Ne İşe Yarar?

Nöral terapi enjeksiyon ile uygulanan bir tedavi türüdür. Avrupa'da 1900 yıllarında bulunan bu tedavi yöntemi, günümüzde gelişmiş bir şekilde halen uygulanmaktadır. Özellikle bilgili ve tecrübeli hekimler tarafından yapıldığı zaman kişideki ağrıları büyük bir oranda yok etmektedir. Kronik ağrılar için aşırı etkili bir tedavi yöntemidir.

Nöral terapi ligamanların, tendonların ve eklemlerinde iyileşmesine yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Birçok kişi kronik ağrı çekmektedir. Özellikle kişiler için etkili bir tedavi yöntemi uygulanması durumunda kişilerin hayat kalitesi büyük bir oranda artmaktadır. Bu tedavi otonom sinir sisteminin çalışmasını sağlamaktadır ve eskisinden daha iyi olmasına yardımcı olmaktadır. Otonom sinir sistemi otomatik olarak çalışan bir sistemdir. Nöral terapinin etki ettiği durumlar ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Zamanla hasar görmüş sistemi düzeltir. 

Özellikle ağır bir travma veya ameliyat sonrasında hasar görmüş sinir hücrelerini yeniler.

Hangi Hastalıklarda Nöral Terapi Tedavisi Uygulanır?

Nöral terapi genel olarak sırt ağrısı ve diğer kronik ağrılar için tercih edilen bir yöntemdir. Genel olarak fiziki olarak, kas ve iskelet sistemine faydası bulunmaktadır. Eklem yerleri içinde son derece faydalıdır. Aşırı ağrı ve hassasiyet duyan kişiler bu tedavi sayesinde rahatlıkla hayatlarına devam edebilirler. Nöral terapi uygulanan diğer rahatsızlıklar ise şu şekildedir;

Kronik pelvik ağrısı yaşayan, dismenore ve adet düzensizliği gibi rahatsızlıklarda hızlı bir şekilde yanıt vermektedir.

Bölgesel ağrı problemleri için sıklıkla tercih edilmektedir.

Trigeminal nevralji ve diş enfeksiyonu gibi durumlarda uygulanabilir.

Akut ve kalıcı ağrılar için tercih edilebilir.

Özellikle baş ağrıları gibi kalıcı ağrılarda kullanılır.

Zayıf dolaşım olan alanlarda tercih edilir.

Romatizma hastalıklarında uygulanabilir.

Motor sistemi rahatsızlıklarında.

Prostat hastalıklarında.

Kadın hastalıklarında.

Böbrek hastalıklarında.

Alerji hastalıklarında 

Nöral tedavi türleri üç farklı seçeneğe ayrılmaktadır. Bunlardan ilki segmental terapi seçeneğidir. Bu tedavi yöntemi genel olarak tam olarak çalışmayan otonom sinir sistemi için kullanılmaktadır. Tedavi içerisinde enjeksiyon uygulanır. Diğer bir türü ise yara izi enjeksiyonudur. Bu tedavide kişiye anestezi yaparak uygulanır. Nöral terapi yöntemi her yaştan kişiler için uygulanabilir, bu tedavi yönteminin henüz görülmüş bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Yazarlar