Sağlık Normal Doğum Dikişlerinin İltihaplanması Nasıl Anlaşılır, Nasıl Tedavi Edilir?

Normal Doğum Dikişlerinin İltihaplanması Nasıl Anlaşılır, Nasıl Tedavi Edilir?

10.09.2021 - 15:47 | Son Güncellenme:

Doğum yapılacağı zaman normal doğum ve sezaryen doğum olmak üzere iki farklı seçenek bulunmaktadır. Normal doğum yapılması durumunda dikiş atılması gerekebilir. Atılan dikişler de iltihap oluşmaması için de bölgenin temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir. Normal doğum dikişlerinin iltihaplanması nasıl anlaşılır, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Normal Doğum Dikişlerinin İltihaplanması Nasıl Anlaşılır, Nasıl Tedavi Edilir

Normal doğum yapıldıktan sonra oluşan açıklıkların dikilmesi gerekmektedir. Doğum anında oluşan gerginlik sonucunda yırtılma gerçekleşebilir. Bebeğin doğumu esnasında oluşan yırtılmalar dikilerek eski haline getirilmek istenir.

Haberin Devamı

Normal Doğum Dikişlerinin İltihaplanması Nasıl Anlaşılır?

Normal doğum sonrasında atılan dikişlerde iltihap oluşmaması için, dikişleri temiz tutmaya son derece özen gösterilmesi gerekmektedir. İltihaplanma olması durumunda vajinada akıntı ve kötü bir koku görülür. Aynı zamanda daha şiddetli bir şekilde ağrı ve gerginlik de belirtiler arasında yer almaktadır. Kesinin yapıldığı yerde fazladan bir şişlik de görülmektedir.

Normal Doğum Dikişlerinin İltihaplanması Nasıl Tedavi Edilir?

Normal doğum sonrasında iltihap oluşmaması için iç çamaşırı temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir. Dikişlerde iltihap oluşması durumunda ise en kısa zamanda tedavi edilmesi gerekmektedir.

Enfeksiyon oluşmasını engellemek için Batikon kullanarak düzenli olarak pansuman yapılması oldukça önemlidir. Dikişlerin olduğu bölgenin fazla ıslatılmaması tavsiye edilir. Temizlenmesi gereken durumlarda ılık su ile yumuşak bir şekilde temizlenmesi gerekir. İltihaptan kaynaklanan yanma ve ağrı gibi durumlarda en kısa zamanda müdahale ederek tedavi edilmesi gerekir.

Yazarlar