Editörün SeçtikleriNükleer kaza itirafı

Nükleer kaza itirafı

04.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nükleer kaza itirafı

Nükleer kaza itirafı


Japon yetkili açıkladı: Son dört yılda kurallara uygun olmayan üretim yaptık


Japonya'nın şimdiye dek gördüğü en büyük nükleer kazaya sahne olan Tokaimura nükleer tesisinde, son dört yıl içinde kurallara uygun olmayan üretim şekli uygulandığı bildirildi.
Tokaimura uranyum üretim tesisini işleten JCO şirketi yetkilisi Hideki Motoki, "Son dört yılda, yasal zorunluluklara uyulmadı ve yasalarla kurallara aykırı şeyler yapıldı" diyerek itirafta bulundu. Şirketin, hükümet yetkililerine danışıp onların onayını almadan işletme yöntemini değiştirdiğini kaydeden firma yetkilisi, "Ancak belirtmek gerekir ki, bu yöntem değişikliklerinin kazaya yol açtığını gösteren bulgu henüz yok" dedi ve kazayla ilgili kesin bir şey söyleyebilmek için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.
Dördüncü derece olduğu bildirilen nükleer kazada, personelden birçok kişi radyasyona maruz kalmış, nükleer tesisin çevresi de boşaltılmıştı. 1986 yılında Çernobil santralinde meydana gelen nükleer kaza ise yedinci derece olarak sınıflandırılmıştı.


EN ÇOK OKUNANLAR

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ

İlgili Haberler