Genel Sağlık Omentum Nedir, Ne İşe Yarar? Omentum Hastalıkları Nelerdir?

Omentum Nedir, Ne İşe Yarar? Omentum Hastalıkları Nelerdir?

13.12.2021 - 14:02 | Son Güncellenme:

Taşımış olduğu görev ile beraber omentum vücudun en önemli yapı taşları içerisinde yer alır. Peki, omentum nedir, ne işe yarar? Omentum hastalıkları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Omentum Nedir, Ne İşe Yarar Omentum Hastalıkları Nelerdir

 Bağırsakları koruma görevi üzerinden omentum önemli bir yere sahiptir. Midenin belli bir bölgesinde yer alması ile beraber, aynı zamanda bu yapı üzerinden farklı hastalıklar ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 Omentum Nedir?

 Midenin büyük kurvatüründen başlamak suretiyle, bağırsakların üst kısmını bir mutfak önlüğü gibi örten yapı omentum olarak bilinmektedir. 4 katlı bir periton tabakasına sahip olmasının yanı sıra, midenin ön ve arka yüzü olmak suretiyle farklı yerlerinde bulunur.

 Omentum Ne İşe Yarar?

 Omentumun en önemli görevi bağırsakları korumasıdır. Tıpkı bir mutfak önlüğü gibi mideden başlamak suretiyle bağırsakları etkin bir şekilde kaplar. Bolca yağı içermesi ile beraber böylece özellikle bağırsakları sıcak tutma görevini üstlenir. Bu da vücut açısından ve vücudun çalışması noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder.

 Omentum Hastalıkları Nelerdir?

 Omentum tüm üzerinden meydana gelen birtakım hastalıklar mevcuttur. Bu hastalıklar ciddi olmak ile beraber mutlaka uzman bir doktor kontrolü altında tedavi sürecinin başlaması gerekir.

Haberin Devamı

 - Omentum kistler

 - Omentum tümörleri

 - Omentum torsiyonu

 Bu şekilde mide ile beraber bağırsak bölgesinde meydana gelen bu hastalıklar, ciddi birtakım sağlık sorunları ortaya çıkarır. Bu sebepten dolayı doğru teşhis ile tedavi yöntemini ele alınması büyük öneme sahiptir.

Yazarlar