Sağlık Omurilik Ağrısı Neden Olur? Omurilik Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Omurilik Ağrısı Neden Olur? Omurilik Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

04.03.2021 - 20:37 | Son Güncellenme:

İnsanların hayatlarının içerisinde ara ara olacak şekilde bazen ise sürekli bir şekilde ağrı olabilmektedir. Bu ağrı vücudun herhangi bir yeri içerisinde oluşum gösterebilmektedir. Ağrı bazen bir hastalıktan, bazen bir darbeden, bazen ise psikolojik nedenler ile oluşmaktadır. Omurilik ağrısı da bunlardan birisidir. Omurilik ağrısı neden olur? Omurilik ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

Omurilik Ağrısı Neden Olur Omurilik Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer

Omurilik ağrısı vücudumuzun bel kısmında var olan omur sinirlerimizde oluşan bir hasar sonucu ortaya çıkmaktadır.

Omurilik Ağrısı Neden Olur?

İnsan vücudunda ağrı doğal bir olgu olarak oluşabilmektedir. Bazen ise ağrılar bir hastalık nedeniyle insan vücudunda ortaya çıkmaktadır. Bu sebepler daha da genişletilebilir. Yalnızca hastalık değil, bir darbe sonucu örneğin çarpma, vurma, düşme gibi olaylar sonucu olur. Ya da başka bir nedeni insanın kafasında kurması, psikolojik olarak olmayan bir ağrıyı varmış gibi hissetmesi sonucu oluşabilmektedir. Omurilik ağrısı da bel kısmında varlık gösteren bir ağrı çeşididir.

Bu ağrı bir hastalık kaynaklı olabilir. Bunun yanı sıra darbeler sonucu ve özellikle de düşme gibi darbeler sonucu bu bölgede ağrı oluşumu görülebilmektedir. Omurilik ağrısına neden olan hastalıklardan birisi bel fıtığıdır.

Bel fıtığı omuriliği oluşturan omurlar arasında bir et parçasının birikmesi veya iki omur arasına et parçasının sıkışması nedeni ile oluşmaktadır. Bunun yanı sıra omurilik ağrısı bel kayması sonucu da oluşabilmektedir. Aynı zamanda sinir sıkışması da omurilik ağrısına neden olan bir hastalıktır. Omurilik ağrısı zaten genel olarak sinirler de oluşan hastalıklardan kaynaklı olur. Bunun yanı sıra kişinin fazla sinirlenmesi sonucu ani bir hareket yapması ile de omurilik zarar görüp ağrı oluşabilmektedir.

Omurilik Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Omurilik ağrısına birçok iyi gelen yöntem bulunmaktadır. İlk olarak bu ağrı için bazı ilaç türleri ağrıyı iyileştiren, hafifleten etkiye sahip olmaktadır. Bu ilaçlara ağrı kesiciler, kas gevşeticiler örnek verilebilir. İlaçların yanı sıra ağrı kesici iğneler, kas gevşetici iğneler de bu ağrıya iyi gelen ve hatta ilaçtan daha hızlı ve çok etkisi gösteren bir özelliğe sahiptir.

Doktorun önereceği bel egzersizleri yapmak da bu hastalığa, ağrıya iyi gelir. Aynı zamanda omurilik ağrısı çeken insanların bol bol dinlenmeleri gerekir. Ortopedik bir yatakta yatmaları gerekir. Ağır işlerden kaçınmaları, ağır şeyler taşımamaları, sinir ve stresten uzak durmaları gerekir. Bu şekilde ağrı hafiflemektedir.

 

Yazarlar