Sağlık Omurilik Daralması Nedir, Neden Olur? Omurilik Daralmasının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Omurilik Daralması Nedir, Neden Olur? Omurilik Daralmasının Tedavisi Nasıl Yapılır?

10.09.2021 - 17:25 | Son Güncellenme:

Omurilik daralması bazı nedenlerden dolayı oluşabilecek bir sağlık sorunudur. Bu daralmanın neden olduğu ve kimlerde görüldüğü de merak edilen bir konudur. Omurilik daralmasının tedavisinin nasıl yapıldığı da insanlar tarafından merak ediliyor. Omurilik daralması nedir, neden olur? Omurilik daralmasının tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Omurilik Daralması Nedir, Neden Olur Omurilik Daralmasının Tedavisi Nasıl Yapılır

Omurilik daralması, bel bölgesinde yer alan dokuların kalınlaşması sonucu oluşur.

Haberin Devamı

Omurilik Daralması Nedir? Neden Olur?

Omurilik daralmaları, bel bölgesinde yaşanan bir sağlık sorunudur. Dokular zamanla kireçlenerek omurilikten geçen kanalların daralmasına neden oluyor. Bu rahatsızlık hareketsiz bir yaşama sahip kişilerde daha çok görülüyor. Hızlı ve ağır iş temposu olan ve fazla kiloya sahip kişilerde daha çok rastlanılıyor.

Omurilik daralması genellikle 50 yaşlardan sonra meydana geliyor. Erken tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça etkileyebiliyor. Özellikle uzun bir süre tedavi edilmediği zamanlarda hastalar yatağa mahkum bir şekilde yaşayabiliyor. Belirtiler görüldüğünde mutlaka tedavi için uzman doktorlara görünmek gerekir.

Omurilik kanalında oluşan daralmalar doğuştan oluşabilecek bir durumdur. 50 ile 70 aralarında görülen bu rahatsızlık, oldukça rahatsız edicidir. Fakat doğuştan omurilik kanalları dar olan kişilerin bazı şikayetleri olur. Bu rahatsızlık hareketsiz bir yaşama sahip olan kişilerde çok görülür. Egzersiz yapmayan ve sürekli olarak hareketsiz duran kişilerde omurilik daralması oldukça fazla görülüyor. Sigara kullanan kişilerde ve bel fıtığı olan kişilerde omurilik kanal daralması oluşabiliyor.

Haberin Devamı

Omurilik Daralmasının Tedavisi Nasıl Yapılır?

Omurilik daralmaları çok ileri bir seviyede değilse genellikle fizik tedavi uygulanır. Bu hastalar fizik tedavi görerek daralmaların ortadan kalkması sağlanabilir. Aynı zamanda cerrahi operasyonlar ileri seviyede olmayan kişilere uygulanmıyor. Hafif seviyede olan kişilere bazı egzersizler yaptırılıyor. Bu egzersizlerle beraber omurilik daralmalarının iyileştirilmesi sağlanır. Fakat ileri seviyede kanal daralması yaşayan kişilere bu tarz tedavi yöntemleri uygulanmıyor.

Genellikle bu hastalarda bacaklarda güç kaybı oluşur. Bu durumlar nedeniyle cerrahi operasyonlar yapılabiliyor. Yapılacak olan operasyonlarla kişilerin yaşam kalitesi oldukça yükselir. Zamanında ve ileri seviyeye gelmeden omurilik daralmalarının tedavi edilmesi önemlidir. Cerrahi operasyonlarının iyileşme sürecinden sonra, hastalarda büyük bir gelişme gözlemlenir ve şikayetleri ortadan kalkar.

Yazarlar