Sağlık Omuzlarda Ağrı, Yanma Ve Sertlik Olmasının Sebebi Nedir?

Omuzlarda Ağrı, Yanma Ve Sertlik Olmasının Sebebi Nedir?

28.07.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Boyun, diz ve bel ağrılarının ardından en sık görülmekte olan eklem ağrıları arasında omuz bölgesi yer almaktadır. Sıkışma, kireçlenme, fibromiyalji, sinir yaralanmaları, boyun fıtığı, enfeksiyonlar, metabolik ve iç organ hastalıkları gibi farklı sebepleri mevcut olan omuz ağrısında doğru tanı ile tedavi büyük bir önem taşımaktadır. Sizin için omuzlarda ağrı, yanma ve şişliğin oluşma nedenlerini derledik.

Omuzlarda Ağrı, Yanma Ve Sertlik Olmasının Sebebi Nedir

Omuz ağrısı, omuz üzerinde hissedilen bir ağrıdır ve omza alınmış darbelerden kaynaklanabilmektedir. Bunun dışında başka hastalıkların belirtisi de olabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Omuz Ağrısı Nedir?

 Omuz ağrısı belirtileri genellikle şişlik, yanma ve sertlik ile birlikte belirti verebilmektedir. Omuz ağrısı tedavisi ilaç ile ve fizik tedavi ile tedavi edilebilmesinin yanı sıra ameliyat gerektiren durumlarda da gerçekleşebilmektedir. Tedavinin seyrine ise profesyonel hekimler karar vermektedir.

 Omuz Ağrısı Nasıl Hissedilir?

 Omuz ağrısı omuz bölgesinin üzerinde hissedilen bir ağrıdır. Omuz ağrısına boyun ile sırt ağrısı da eklenebilmektedir. Omuz ağrısının pek çok sebebi vardır. Travmalar veya hastalıklar bu sebeplerin arasında yer almaktadır. Omuz ağrısı başka belirtiler ile beraber seyredebilmektedir. Omuz ağrısı omzun mevcut yapısından kaynaklanabilmektedir veya diğer doku ya da organlarda gelişebilen hastalıklarından dolayı da olabilmektedir.

Haberin Devamı

 Omuzda Ağrı, Yanma ve Sertlik Nedenleri Nelerdir?

 Omuzlarda hissedilen ağrı, sertlik ve yanmanın çok sayıda nedeni bulunmaktadır. Bu nedenle ise şu şekilde sıralanmaktadır:

Omza alınmış olan darbeler

Akciğer hastalıkları

Kalp krizi

Kolun kırılması ya da çatlaması

Köprücük kemiğinde kırılma

Omuzlara yük binmesi

Sürekli sol veya sağ tarafa yatmak

Eklem hastalıkları

Spor esnasında yanlış hareketlerde bulunmak

Omzun çıkması

Omurganın hasar görmesi

Şeklinde sıralanmaktadır. Omuzlarda ağrı, sertlik ve yanma özellikle ağır yük kaldırma sureti ile çalışan kişilerde sıklıkla görülmektedir.

 

 



Yazarlar