Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

burcukarslan@gmail.com

Tüm Yazıları

Genital bölge neden karması neden olur?

Gebeliğin yanı sıra doğum kontrol hapı, polikistik over sendromu, bazı hormonal problemler ve bazı cilt hastalıkları da dış genital bölgenin esmerleşmesine ve kararmasına neden olur. Bazı kişilerde genetik yatkınlık da olabilir. Bazen genital bölgedeki tüyleri almak için lazer uygulandıktan sonra genital bölgenin rengi artabilir. Genital bölgeye verilen lazer cilt dokusundaki "melanin" pigmentini aktive ederek bölgenin kahverengileşmesine neden olabilir.

Dış genital bölgede istenmeyen renk değişiklikleri kişilerde bazı psikolojik problemlere neden olabilir. Bazı kadınlar kendilerini önceki halleriyle veya çevresindekiler ile kıyaslayarak bu durumu kendi sorunu haline getirebilirler. Bu durumda lazerler kullanılarak tatmin edici sonuçlar alınabilir.

Haberin Devamı

Lazer ile renk açma uygulaması

Lazerle genital renk açma aynı zamanda ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da adlandırılır. Dış genital bölgeye lazer uygulaması da genital bölgedeki vulvayı sıkılaştırmak için kullanılır. Bu durumda büyük dudaklara ve küçük dudaklara lazer uygulanabilir. Renk açma için lazer kullanmak ortalama 15-20 dakika sürer. İşlemden önce lokal anestezik krem ​​uygulamak ağrıyı ortadan kaldırabilir. Genel anestezi gerekmez. İşlem sırasında yayılan lazer sayesinde derinin dermisinde kahverengileşmeye neden olan melanini üreten "melanosit" hücreleri yok edilerek genital ağartma ve renk açma amacına ulaşılır. Lazer aydınlatması için genellikle bir tedavi kürü yeterlidir. Bazı durumlarda birden fazla uygulama gerekebilir. İşlem ağrısızdır. Kişi işlem sonrası günlük yaşamına geri dönebilir.

Lazerle renk açma işlemi ile ilgili merak edilenler…

Lazerle renk açma işlemi sonrası nelere dikkat etmek gerek?

Ameliyattan sonra doktorun önerdiği krem kullanımı ​​yeterli olacaktır. Birkaç gün boyunca tedavi edilen bölgede şişlik (ödem), kızarıklık ve geçici kararma olabilir. Bazen hafif bir su birikimi olabilir. Sonrasında cilt kendi kendine soyulacak ve altta daha canlı, daha hafif ve parlak bir cilt dokusu ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

Genital lazer işlemi zararlı mıdır?

Zararlı değildir. Lazerin cilde penetrasyonu 3-4 mm'yi geçmez. Bilinenin aksine kısırlığa, adet düzensizliğine ve cinsel istek üzerinde etkisi yoktur.

Lazer ile genital bölge renk açma işleminin riski var mıdır?

Alanında uzman güvenilir hekimler tarafından uygulandığında risksiz bir işlemdir. Yanlış kişiler tarafından uygulandığında ise kötü sonuçlara yol açabilir.

Lazerle genital beyazlatma yapılırken, aynı seansta genital sıkılaştırma da yapılabilir mi?

Kişinin isteğine göre iki işlem bir arada kolaylıkla gerçekleştirebilir. İşlem sonrasında dolgunluk ve beyazlama aynı anda sağlanır.

İşlem sonrası cinsel hayata ne zaman başlanılabilir?

Kişiden kişiye değişmekle beraber doku iyileşmesi ilk bir hafta içerisinde tamamlanmaktadır. İlk bir hafta sonrası şişlik, ödem gibi belirtiler yok ise cinsel hayata dönülebilir.

 

Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan

www.instagram.com/dr.burcukardasarslan/?hl=tr

Haberin Devamı

https://www.drburcukardasarslan.com/