Evcil Hayvan Örümcek Ne Yer, Nasıl Beslenir? Örümceklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Örümcek Ne Yer, Nasıl Beslenir? Örümceklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 02:05 | Son Güncellenme:

Dünya çapında sevilmeyen ve korkulan hayvan türleri içerisinde genelde örümcekler gelir. Sadece doğal yaşamlarında değil aynı zamanda ev ya da işyerlerinin farklı bölgelerinde de yuva yaparlar. Peki, örümcek ne yer, nasıl beslenir? Örümceklerin en sevdiği besinler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Örümcek Ne Yer, Nasıl Beslenir Örümceklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir

Örümcekler özellikle ağ yapma yetenekleri sayesinde avlarını yakalarlar. Bu yönleri üzerinden birçok değişik ve küçük hayvan türlerine avladıklarını ifade etmek mümkündür. Tabii Örümceklerin yaşamış olduğu alana bağlı olarak değişik hayvan türleri üzerinden beslenirler.

Örümcek Ne Yer?

Genel olarak örümcekler sivrisinek, sinek ya da güve gibi hayvanları avlarlar. Aynı zamanda Bunlar içerisinde cırcır böceği ve çekirge gibi daha büyük hayvanlar da bulunmaktadır. Hatta kurbağa ve kertenkele gibi hayvanları avlayacak kadar cesur örümcek türleri olduğunu ifade etmek mümkün.

Örümcek Nasıl Beslenir?

Örümcekler genel olarak kurdukları ağ yetenekleri üzerinden avlanırlar. Avlarını bu şekilde pusuya düşünmeleri ile beraber onlarla beslenirler. Bu sebepten dolayı kendilerinden büyük boyutlara sahip hayvan türlerini dahi avlama yeteneklerini sahiplerdir.

Örümceklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Örümcekler bitkiler ya da farklı otlar üzerinden besleme yeteneklerine sahip değildirler. Çünkü bunları sindirime gibi bir yetenekleri yoktur. Bu sebepten dolayı sinekler, sivrisinekler, larvalar, güveler, cırcır böcekleri ve çekirge gibi canlıları avlarlar. Daha çok sevdikleri ve beslendikleri hayvan türleri bunlar olarak öne çıkar. Tabii gerektiği zamanlarda kendisinden daha büyük boyutlu hayvanları da avlayarak beslenirler.

Yazarlar