Son bir kaç aydır sokaklarda gördüğüm manzara karşısında kendimi daha fazla tutamayacağımı ve bu konuda bir şeyler yazmam gerektiğini bu sabah fark ettim.

Konumuz MODA...
Hani şu uğrunda kılıktan kılığa girdiğimiz, tonlarca para harcadığımız, ayna karşısında saatlerimizi harcadığımız "Öğretilmiş / Empoze Edilmiş" algı yönlendirmesi.

Moda dünyası top, tüfek ile üzerime saldırsa da bildiğim net bir şey var ki; MODA'yı takip uğruna her sezon farklı bir kılığa giren kişilerde oturmamış bir şeyler olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

İnsanın bir tarzı, bir stili olur. Onun etrafında ufak detayları ekler veya çıkartırsın. 3 ay önce "ıyyy" dediğin şeyi 3 ay sonra giyip salına salına dolanıyorsan, "Çok iyi psikolog tanıdıklarım var, sizi o tarafa alalım" derim.

Son ayların en "DEĞİŞİK" modalarından biri "pantolon paçalarını kıvırma modası".


Sorun kıvırmakta değil, kıvıranda

Kadın stili ile erkek stilinin birbirine girmişliğini tüm komikliği ile ortaya seren "kıvrık paça modası" sokakta gördüğüm 10 erkekten 6'sında mevcut.

Beyler... gerçekten merakımdan soruyorum.. İyi Misiniz?

Zira değilmiş gibi görünüyorsunuz.

Kumaş, jean, keten hiç fark etmez pantolonlarınızın paçalarını kıvırarak gezdiğinizde dışarıdan görünen; "Benim pantolonum ıslaktı, kardeşiminkini giydim öğretmeniiiim!" cümlesini mırıldanan bir çocuk gibi. Hele hele çorapsız giydiğiniz ayakkabılar ile daha da şık(!) oluyorsunuz.

Gündemi, çağı, gelişimi, değişimi takip iyidir, güzeldir, harikadır. Ancak sırf moda diye kendini gülünç bir kılığa sokmak öğrenilmiş çaresizlik yolunda emin adımlar ile ilerlemek gibi oluyor.

Kızlar sevgililerinize/eşlerinize gerçeği söylemenin vakti geldi de geçiyor derim...

Bu değişik modayı destekleyen ve devam ettiren herkese saygı duyuyor ve soruyorum;

Hadi ben modern değilim de, siz ne olduğunuzu iddia ediyorsunuz ?

Papatya Somer

https://www.instagram.com/papsmood/?

Kıvrık mısın sen